MN logo rgb web 300x77
Nørrebros nye netavis får støtte fra Kulturministeriet

Nørrebros nye netavis får støtte fra Kulturministeriet

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Medienævnet har besluttet at støtte udgivelsen af Nørrebros eneste lokalt forankrede journalistiske medie – Mit Nørrebro, sagde hunden – med over en halv million kroner over de næste godt to år.

Hører du til de mange, der synes, at Nørrebros 80.000 indbyggere fortjener deres eget professionelle og 100% uafhængige lokalmedie, så har vi ét ord til dig:

Tillykke!

Medienævnet, der hører under Kulturministeriet, er nemlig enige med dig og har derfor netop bevilget et tilskud på 536.610 kroner til etableringen og videreførelsen af Mit Nørrebro til og med udgangen af 2021.

Det er jeg som initiativtager til og redaktør for Mit Nørrebro naturligvis mægtig glad for, for det betyder, at jeg og Mit Nørrebros lille team af dedikerede deltids-frivillige kan fortsætte med at fortælle dig alle de historier og vise dig alle de billeder fra Nørrebro, som du ikke får andre steder.

Pengene kommer fra den såkaldte Innovationspulje under Slots-og Kulturstyrelsen, der har til formål at “fremme et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter med henblik på at styrke det danske demokrati og den demokratiske debat i Danmark.”

Og da både vi på redaktionen og mange af jer læsere har givet udtryk for, at dækningen af Nørrebro i de landsdækkende medier har en negativ slagside, var det da også netop det, si havde skrevet i ansøgningen, at vi ville gøre. Helt præcist skrev vi i ansøgningen, at formålet med Mit Nørrebro er dette:

“At sikre en nuanceret, fair og alsidig journalistisk dækning af livet i landets mest mangfoldige og omdiskuterede bydel samt at være platform for den demokratiske samtale mellem bydelens mange forskellige beboere, aktører og interessenter.”

Det er nu op til os på redaktionen at leve op til og jer læsere at holde os fast på her de næste godt to år – og selvfølgelig helst længere.

Hiv fat i os med dine ideer

Men selvom en halv million lyder som – og er – en frygteligt masse penge, så er det ikke meget at drive et professionelt medie for. Støttebeløbet svarer til kun godt 19.000 kroner om måneden, og det skal bruges til at dække alle udgifter fra IT-support og webhosting over telefonabonnement, kontorartikler og bogholderi til redaktionel arbejdskraft.

Derfor bliver opgaven fremover også at finde sponsorer, søge fonde og give jer læsere mulighed for at yde støttebeløb til det p.t. eneste lokalmedie, der skrives og udgives her fra 2200 N.

Alt dette glæder vi os dog også til at give os i kast med – og du skal endelig ikke tøve med at hive fat i os, hvis du har lyst til at hjælpe! Måske har du et par timer om måneden til at hjælpe med at lave vores kalender, måske kender – eller er – du en potentiel sponsor, eller måske har du en idé til et samarbejde, hvor din organisation, dit projekt eller din arbejdsplads fx kommer i et medieforløb på Mit Nørrebros redaktion, og vi sammen laver en række artikler om det, som synes er vigtigt at få fortalt fra og om Nørrebro?

Mulighederne er mange – og initiativet og ideerne har jo aldrig manglet her i bydelen.

Så vi glæder os til at høre fra dig – og indtil da glæder vi os til fortsat at give dig en nuanceret, fair og alsidig journalistisk dækning af livet i landets mest mangfoldige og omdiskuterede bydel!

Vil du hjælpe med udgivelsen af Mit Nørrebro, har du en god idé, eller vil du tippe os med en historie? Så skriv til mt@mitnorrebro.dk

Topfoto: Fredsfest på Blågårds Plads i forsommeren 2019. Herover: Kirsebærtræer i fuldt flor på Den Sorte Plads/Superkilen. Fotos: Lars Christian Vibild, @lcvibild

OM MIT NØRREBRO

• Mit Nørrebro er en 100% lokal netavis med tilknyttet Facebook-side, Instagramprofil og nyhedsbrev. Vi er siden 1. februar 2019 udkommet for redaktørens egne midler og ved hjælp af frivillig arbejdskraft.

• Vores formål er at sikre en nuanceret, fair og alsidig journalistisk dækning af livet i landets mest mangfoldige og omdiskuterede bydel samt at være platform for den demokratiske samtale mellem bydelens mange forskellige beboere, aktører og interessenter.

• Mit Nørrebro er tilmeldt Pressenævnet.

• Mit Nørrebro har 30. oktober 2019 fået Medienævnets tilsagn om etableringsstøtte på 536.610 kr. i perioden 1. september 2019 – 31.december 2021. Vi står selv for 40% af finansieringen af det samlede budget i for perioden, i alt 357.740 kr.

P.t. består Mit Nørrebros redaktion af:
• Redaktør og initiativtager Mette Trudsø, der er uddannet journalist og i mere end 20 år har arbejdet på en række af de største danske dagblade og forlag, herunder Politiken, Jyllands-Posten, Urban og Bonnier Publications (Illustreret Videnskab, I Form, Bo Bedre m.fl.).
Er selv bosiddende på Nørrebro på 16. år og har en datter på Blågård Skole.
• Skribent Poul-Erik Pløhn. Poul-Erik har boet på Nørrebro hele sit 70-årige liv – i den samme andelsboligforening! – og han skriver om Nørrebros historie, herunder portrætserien ’Mennesket bag gravstenen’ fra Assistens Kirkegaard.
• Lars Christian Vibild, fotograf, særligt reportager
• Julie Vinding Thomsen, fotograf, særlig gade/landskabsbilleder

Related Articles

X