MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Nu er de i gang: Ny park i Stengade bliver klar i løbet af foråret

Nu er de i gang: Ny park i Stengade bliver klar i løbet af foråret

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 12 måneder gammel
Efter flere års diskussioner og udsættelser er arbejdet med den nye, offentlige lommepark i Stengade gået i gang og forventes at stå færdig til maj.

Foto: Mikkel Bækgaard

Der har været flere tilløb, men nu er det alvor:

Træer er blevet fældet, en byggeplads er blevet etableret, og mennesker og maskiner er i gang på den lille stribe jord mellem kørebanen og fsb Blågårdens bygninger i Stengade.

Det drejer sig om etableringen af den lille lommepark, der egentlig skulle have stået klar sidste forår, men som lige fik en dans mere med bl.a. bevillingsgodkendelser og byggetilladelser.

Men nu er det ganske vist: entreprenøren Malmos A/S gik i gang med arbejdet i december, hvor de fældede de træer, der skal gøre plads til den nye og mere varierede beplantning samt beskar de bevaringsværdige træer, der har fået lov at blive stående.

Nu pågår det nødvendige gravearbejde, og derefter vil der blive plantet nye træer og lavet nye bede og grusstier. Senere skal der også anlægges muldbede og højbede.

Lys, luft og biodiversitet

Hidtil har parkstriben fremstået mørk og utilgængelig for såvel offentligheden som beboerne, selvom der faktisk allerede er anlagt nogle indtil nu halvhemmelige, men ret fine byhaver, som da også bliver bevaret.

Det tidligere lidt smådystre look skyldtes blandt andet de mange lindetræer, hvoraf nogle nu er blevet fældet – lindetræer skygger nemlig meget for lyset, og det er svært at få noget til at gro under dem.

I stedet vil blive plantet andre typer træer og planter, der giver mere plads og lys, så området både får mere biodiversitet og føles mere trygt at færdes i.

Parken, der bliver offentligt tilgængelig, har fået knap 3,5 millioner kroner fra Områdefornyelsen Nørrebro til etableringen, og den forventes at stå færdig til maj.

.

En mere varieret beplantning skal skabe mere lys og luft på striben mellem vejbanen og fsb Blågården i Stengade. Tegning: gaardrum.dk. Du kan se hele projektbeskrivelsen for parken her.

.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X