MN logo rgb web 300x77
Ny dom: Bandemedlemmer forvises fra dele af Nørrebro i 3 år

Ny dom: Bandemedlemmer forvises fra dele af Nørrebro i 3 år

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Østre Landsret har her til formiddag skærpet straffen til 13 bandemedlemmer for grov vold i en frisørsalon ved Den Røde Plads for godt to år siden. Alle de dømte får opholdsforbud i afgrænsede områder i bydelen, og til sammen skal de tilbringe godt 20 år i fængsel.

Topfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Landsretten slog i dag hårdt ned på 13 bandemedlemmer i den såkaldte ’frisørsag’ her fra Nørrebro.

Den centrale episode i sagen var det 18 minutter lange og meget voldsomme overfald i frisørsalonen DK Frisørsalon på Nørrebrogade 216, hvor en mand ifølge tiltalen blev sparket, slået med en stol og stukket i halsen med en kniv. Hans kammerat blev også sparket og stukket i ryggen og på skulderen med en spids genstand.

De dømte har hver især fået fængselsstraffe på mellem 15 måneder og to år, og en enkelt af de tiltalte er blevet udvist. Samlet er de blevet idømt lidt over 20 års fængsel.

Straffene er hårdere end normalt, netop fordi der vurderes at være tale om bandekriminalitet.

“Jeg er tilfreds med, at Landsretten har fulgt mine betragtninger om, at det her var særligt groft, navnlig fordi volden blev begået i et befærdet beboelsesområde,” siger senioranklager Mads Kruse til Mit Nørrebro.

Han fortæller samtidig, at de 11 pågældende NNV-medlemmer de næste tre år får opholdsforbud på en stor del af Ydre Nørrebro, herunder i og omkring Mjølnerparken samt i området omkring gerningsstedet ved Den Røde Plads.

De to dømte medlemmer af LTF får til gengæld i samme periode forbud mod at opholde sig i området omkring Blågårds Plads på Indre Nørrebro.

Episoden i frisørsalonen var en af de første i den voldsomme bandekonflikt, der i efteråret 2018 udspillede sig dels på Nørrebro og Nordvest, dels omkring Greve og Hundige sydvest for København.

En anden bandesag om fem drabsforsøg begået i tiden efter overfaldet i frisørsalonen ventes at blive afgjort senere på måneden.

Related Articles

X