MN logo rgb web 300x77
Ny ejer af Nuuks Plads lover: “Der kommer ikke et højhus!”

Ny ejer af Nuuks Plads lover: “Der kommer ikke et højhus!”

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme har netop solgt Nuuks Plads til den private investor 2L, der endnu ikke har lagt sig fast på, hvad de vil bygge på pladsen. Men et højhus bliver det ikke, fastslår en af partnerne bag købet.

“Der kommer ikke et højhus, skal jeg starte med det? Det har været prøvet og skal ikke prøves igen. Men der kommer selvfølgelig en proces med Københavns Kommune, og i den proces skal vi lytte til folk, der kommer til at bruge den her plads.”

Ordene kommer fra Lars-Erik Houmann Christensen. Han er partner i 2L Holding, som igen er hovedaktionær i det selskab, som netop har købt Nuuks Plads på Jagtvej.

Pladsen foran den kommende metrostation var, som mange af os nørrebroere husker, sidste år genstand for gevaldig debat, fordi den daværende ejer, statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, ville bygge et 75 meter højt højhus. Det måtte de som bekendt droppe på grund af den stærke lokale modstand.

Læs også: Afvist: Jagtvej får ikke et 75 meters højhus

Nu har Freja Ejendomme så solgt pladsen til 2L – en handel, der blev meldt ud torsdag, og som træder i kraft på mandag den 23. september.

Har I lært af den lokale modstand mod højhusprojektet, som Freja Ejendomme mødte sidste år?

“Ja, vi læser jo også aviser. Vi ved godt, hvilke kontroverser der har været, og vi kommer ikke med et tilsvarende projekt igen,” forsikrer Lars-Erik Houmann Christensen.

Boliger eller ej – det er spørgsmålet

Mange private investorer køber sig ind på Nørrebro for at bygge boliger, men Lars-Erik Houmann Christensen kan ikke svare på, om det bliver boliger, 2L kommer til at bygge på Nuuks Plads.

“Helt ærligt, så er vi i en idéudviklingsfase lige nu. Vi har jo været lidt friske i forhold til at have købt stedet, uden at der er en lokalplan eller en betingelse om, at der kan opnås en bestemt lokalplan,” siger han og erkender i samme åndedrag, at det efter alt at dømme tager et år, før det ligger fast, hvad selskabet kan få lov at bygge i området – og yderligere et par år, før der kan stå et færdigt byggeri, man kan begynde at tjene penge på.

“Vi har sagt, at vi tror på, at vi kan udvikle noget attraktivt, der bliver en succes for lokalområdet. Og der er jo mange veje til at nå det mål – mange anvendelsesformål, der kan gøre det til en god forretning,” siger Lars-Erik Houmann Christensenog fortsætter:

“Men jeg er sikker på, at vi kommer til at lave noget fedt – pladsen er jo fantastisk, og Nyrops bygning er vidunderlig,” siger han med henvisning til pladsens rødstenede arkivbygning fra 1894 og dens anerkendte arkitekt, Martin Nyrop, der også står bag bl.a. Københavns Rådhus.

Lokaludvalget glæder sig

Formand for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen fortæller, at udvalget har mødt repræsentanterne fra 2L, inden de købte pladsen, og at indtrykket af de nye ejere er positivt. 

“De er meget åbne og har lovet os, at der vil blive en lokal inddragelsesproces, så vi ser frem til at samarbejde med dem,” siger han og understreger, at lokaludvalget har givet deres klare holdninger til kende under mødet med 2L, som fandt sted for en måneds tid siden – før købet var en realitet.

“Vi vil jo godt have noget kultur ind, og vi ønsker ikke flere dyre ungdomsboliger, men vil hellere have kollegier, ældreboliger og andre typer boliger i spil nu. Og det har åbenbart ikke skræmt dem,” siger Mogens Petersen.

Lars-Erik Houmann Christensener ikke afvisende over for, at Nuuks Plads fremover kan komme til at rumme kultur i en eller anden afskygning:

“Vi er åbne over for alle ideer, og så må vi jo regne på det,” siger han.

2L har over for flere medier understreget, at Martin Nyrops bevaringsværdige bygning skal inkorporeres i det endelige byggeri. Hvad der skal ske med Nils Koppels sorte nabo-magasinbygning fra 1963 står derimod hen i det uvisse.

Hverken køber eller sælger har ønsket at oplyse, hvor meget 2L har måttet betale for skødet på Nuuks Plads. Begge parter udtrykker dog, at de er “meget tilfreds” med handlen.

Related Articles

X