MN logo rgb web 300x77
Ny festival på Blågårds Plads bliver udskudt på ubestemt tid

Ny festival på Blågårds Plads bliver udskudt på ubestemt tid

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Coronakrisen og regeringens seneste udmelding får nu også konsekvenser for Nørrebros nyeste festival, Blaagaards Festival, der skulle have haft premiere til juli. Arrangørerne håber i stedet at kunne afholde festivalen i efteråret.

Topfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

I slutningen af marts fik coronaepidemien den lokale kultur-og mangfoldighedsfestival 48Timer til at trække stikket på årets event til maj.

Nu– efter statsministerens melding mandag aften – må også arrangørerne af den spritnye Blaagards Festival erkende, at deres første festival nogensinde ikke kan gennemføres som planlagt.

Den nye musikfestival, der laves i et samarbejde mellem en række lokale kræfter og har som mål at sætte positivt fokus på Blågårds Plads, skulle have fundet sted i dagene 8.-11. juli.

“Vi følger selvfølgelig regeringens anvisninger, men giver ikke op så let. Så vi aflyser netop ikke i første omgang, men arbejder benhårdt på at finde den bedste alternative løsning,” siger festivalleder Ebbe Hede, der til daglig er direktør for (det p.t. lukkede) Blågårds Apotek.

En række praktiske foranstaltninger mangler endnu at komme på plads, deriblandt flytning af koncertdatoer, men lige nu er planen at flytte festivalen og så mange af de allerede bookede kunstnere som muligt til september – hvis myndighederne ellers på dét tidspunkt vurderer det forsvarligt at afholde udendørsfestival.

“Og til den tid har vi jo kun endnu mere brug for et brag af en folkefest på pladsen!,” mener Ebbe Hede.

Related Articles

X