Mit Nørrebro

Ny festival på Blågårds Plads bliver udskudt på ubestemt tid

Ny festival på Blågårds Plads bliver udskudt på ubestemt tid

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Coronakrisen og regeringens seneste udmelding får nu også konsekvenser for Nørrebros nyeste festival, Blaagaards Festival, der skulle have haft premiere til juli. Arrangørerne håber i stedet at kunne afholde festivalen i efteråret.

Topfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

I slutningen af marts fik coronaepidemien den lokale kultur-og mangfoldighedsfestival 48Timer til at trække stikket på årets event til maj.

Nu– efter statsministerens melding mandag aften – må også arrangørerne af den spritnye Blaagards Festival erkende, at deres første festival nogensinde ikke kan gennemføres som planlagt.

Den nye musikfestival, der laves i et samarbejde mellem en række lokale kræfter og har som mål at sætte positivt fokus på Blågårds Plads, skulle have fundet sted i dagene 8.-11. juli.

“Vi følger selvfølgelig regeringens anvisninger, men giver ikke op så let. Så vi aflyser netop ikke i første omgang, men arbejder benhårdt på at finde den bedste alternative løsning,” siger festivalleder Ebbe Hede, der til daglig er direktør for (det p.t. lukkede) Blågårds Apotek.

En række praktiske foranstaltninger mangler endnu at komme på plads, deriblandt flytning af koncertdatoer, men lige nu er planen at flytte festivalen og så mange af de allerede bookede kunstnere som muligt til september – hvis myndighederne ellers på dét tidspunkt vurderer det forsvarligt at afholde udendørsfestival.

“Og til den tid har vi jo kun endnu mere brug for et brag af en folkefest på pladsen!,” mener Ebbe Hede.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X