MN logo rgb web 300x77
Ny lokal festival skal sætte positiv fokus på Blågårds Plads

Ny lokal festival skal sætte positiv fokus på Blågårds Plads

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Nørrebro får en ny festival for musik, mad og kultur, når Blågårds Festival løber af stabelen 8.-11. juli.

“Vi elsker vores bydel og vil gerne have, at andre også kan se det, vi ser.”

Ordene kommer fra Ebbe Hede, en af de centrale kræfter bag Nørrebros nyeste store kulturevent, Blågårds Festival. Og der er ingen tvivl om, at han mener dem. 

Som direktør for det historiske spillested og værtshus Blågårds Apotek kender han om nogen området omkring Blågårds Plads – og som mange andre lokale har han lidt svært ved at genkende det billede af pladsen og kvarteret, som han møder hos folk uden for Nørrebro.

“Blågårds Plads er nok en af de mest kendte pladser i Danmark. Den har været hårdt ramt og har et lidt dårligt rygte uden for bydelen, så vi vil sindssygt gerne lave noget, der spejler alle de positive ting, der sker lokalt, og skabe en fortælling, som vi ser pladsen – og ikke som medierne ser den,” forklarer han.

Og hvad går den fortælling så ud på? 

Først og fremmest går den ud på at præsentere en masse god livemusik, blandt andet med de lokale reggaehelte fra Kapelvej, Klumben & Raske Penge.

Dernæst går den ud på at præsentere den mangfoldighed af hen ved 30 forskellige etniciteter i området omkring pladsen i såvel madboder som øvrige kulturindslag under den fire dage lange festival.

Og man skal ikke tage fejl. Selvom festivalen meget gerne vil vise omverdenen, hvad Blågårds Plads også kan og er, er det først og fremmest en lokal festival – som efter Ebbe Hedes mening har manglet.

“Det er en tanke, der har ligget der nogle år, om, at vi rigtig gerne ville skabe noget nyt på pladsen. Der har jo været masser af mindre arrangementer som fx Sankt Hans og julemarked, men vi har savnet en udendørs festival om sommeren med en rigtig produktion, der kunne trække nogle store bands,” siger Ebbe Hede, der erklærer sig ’superstolt’ over , hvor langt de mange samarbejdende lokale aktører er nået med projektet her mere end fire måneder før take-off.

Foto: Lars Christian Vibild, @lcvibild

BLÅGÅRDS FESTIVAL

Blågårds Festival er en ny, årligt tilbagevendende festival, som skal styrke fællesskab, sammenhold og tryghed i området såvel som pladsens positive image.

Festivalen præsenterer i løbet af fire dage musik, mad og kultur fra fem forskellige verdensdele – med open air koncerter som festivalens omdrejningspunkt. 

Festivalen arrangeres i et samarbejde mellem Blågårds Apotek, Blågårds Handelsforening, Støberiet og en række andre primært lokale aktører.

Blågårds Festival 2020 finder sted i perioden 8.-11. juli, sideløbende med Copenhagen Jazz Festival. Musikalsk genrekrydsning, -brydning og -inklusion er ifølge arrangørerne “kodet ind i programmets DNA”, og der vil som en del af musikprogrammet også blive præsenteret børnekoncerter.

På programmet i år er blandt andre:

• Klumben & Raske Penge
• Guiding Star Orchestra
• Mambe & Danochilango
• JJ Paulo 
• Yellow Spoon
• Svaneborg Kardyb

Flere navne annonceres løbende.

Related Articles

X