MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Nyd freden lige nu – for i morgen bryder støjhelvedet løs igen!

Nyd freden lige nu – for i morgen bryder støjhelvedet løs igen!

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Efter en pause hen over jul og nytår går arbejdet med den ekstremt larmende og vibrerende spunsning på Nørrebrogade 209 i gang igen torsdag den 7. januar. Og trods tidligere udmeldinger risikerer naboer og forbipasserende at skulle leve med larmen og rystelserne i op til fem dage.

Foto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

I tre uger har der været dejligt stille – og i dag, onsdag, oven i købet med en fin, tynd dyne af nyfalden sne til at skabe en næsten drømmeagtig stemning.

Men, beklager at være budbringeren: I morgen starter den infernalske larm og de heftige vibrationer på byggepladsen på Nørrebrogade 209 op igen.

Lige inden juleferien lovede projektleder Jacob B. Jacobsen fra det Rådgivende Ingeniørfirma Safe-Con, at der kun ville være én dag tilbage med det spunsningsarbejde, der har været ved at drive corona-hjemsendte naboer til vanvid.

Den dag skulle være faldet mandag eller tirsdag i denne uge. Men på grund af nedbrud på den rammemaskine, der har stået for støjende og rystende arbejde, er det blevet skubbet til torsdag den 7. og fredag den 8. januar i stedet.

Læs også: Naboer til nybyggeri lever i støj- og rystehelvede – nu får de en pause

Samtidig står det nu klart, at et tidligere løfte om, at der kun var én dag tilbage af spunsningsarbejdet, måske alligevel ikke kan overholdes:

“Vi håber på, at det kun tager én dag, men det kommer måske til at strække sig over to dage,” siger projektleder Jacob B. Jacobsen fra det Rådgivende Ingeniørfirma Safe-Con om det tilbageværende spunsningsarbejde.

Skrækscenariet: 5 af de slemme dage

Derudover har Safe-Con varslet kommunen om, at det nogle steder på grunden desværre ikke har kunnet lade sig gøre at banke spunsen langt nok ned til at kunne klare jordtrykket, og at man derfor vil blive nødt til at ramme supplerende stålprofiler i jorden på mandag, tirsdag og onsdag i næste uge.

Onsdag eftermiddag fortæller Jacob B. Jacobsen dog til Mit Nørrebro, at Safe-Con og entreprenørvirksomheden Tcsherning er blevet enige om at prøve at grave ud til nybyggeriets kælder uden at sætte disse stålprofiler i jorden først.

“Der er nogle steder ud mod cykelstien ved Den Grønne Sti, hvor vi på grund af et meget hårdt jordlag ikke har fået rammet spunsen langt nok ned – den er kun kommet 9 meter ned, hvor den skal 10 meter ned. Men nu forsøger vi at  grave ud, fordi vi tror på, at vi kan gøre det, uden at spunsprofilerne sætter sig mere end et par centimeter,” forklarer projektlederen.

Han understreger dog, at han ikke kan love noget, og at man først i løbet af fredag, mandag eller tirsdag vil vide, om det lykkes.

“Vi forsøger at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for ikke at ramme mere end højst nødvendigt, men hvis det skrider for meget, bliver vi nødt til at bruge nogle dage på at støtte spunsen, så den ikke vælter,” siger Jacob B. Jacobsen.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X