MN logo rgb web 300x77
Nyt i sag om skuddrab i Sorgenfrigade: Yderligere to mænd anholdt

Nyt i sag om skuddrab i Sorgenfrigade: Yderligere to mænd anholdt

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Knap tre uger efter skuddrabet i krydset mellem Sorgenfrigade og Nørrebrogade har politiet anholdt og sigtet yderligere to mænd for medvirken til drab, drabsforsøg og våbenbesiddelse.

Topfotos: Billedet t.v.: 2. december blev Nørrebrogade afspærret i området omkring Sorgenfrigade, efter at en 27-årig mand blev skudt ned på åben gade. Billedet t.h.: 10. december var Københavns kommende overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, på besøg på Nørrebro for at tale med borgerinitiativet ‘Vi tager gaderne tilbage’ – hun ses her ved gerningsstedet, hvor forbipasserede har lagt blomster og stillet lys. Fotos: Lars Vibild, larsvibild.dk

Opdatering 21. december kl. 15.17: Københavns Politi har netop meddelt, at de skærpede strafzoner, der trådte i kraft den 7. december, bliver forlænget. Zonerne gælder nu frem til den 28. december.

Der gik kun få timer, efter at en 27-årig mand 2. december blev skuddræbt på åben gade i myldretiden, til Københavns Politi anholdt to mænd i forbindelse med drabet.

Her knap tre uger senere kan politiet så fortælle, at de i går, mandag den 20. december, har anholdt yderligere to mænd i sagen og sigtet dem for drab, drabsforsøg og våbenbesiddelse.

De to mænd, der begge er 20 år, vurderes af politiet at “have spillet en afgørende rolle” i drabet på den 27-årige.

De fremstilles i dag i grundlovsforhør, hvor politiet af hensyn til den fortsatte efterforskning har begæret om lukkede døre.

I forbindelse med anholdelsen mandag ransagede politiet tre lokationer, det oplyses dog ikke hvor. 

De to mænd, der umiddelbart efter drabet blev anholdt og sigtet, sidder begge stadig varetægtsfængslet. 

Politiet efterforsker en mulig sammenhæng mellem skuddrabet i Sorgenfrigade og en række efterfølgende skyderier i Storkøbenhavn og Malmø.

“Vi fortsætter vores intensive efterforskning for at få stillet alle ansvarlige for den seneste tids skyderier til ansvar. Samtidig gennemfører nærpolitiet sammen med flere samarbejdspartnere i det kommunale regi en omfattende indsats gennem det forebyggende arbejde for at få lagt låg på konflikterne,” siger ledende politiinspektør og leder af Efterforskningsenheden i Københavns Politi, Poul Kjeldsen. 

Københavns Politi indførte den 3. december visitationszoner to steder i byen, herunder på hele Nørrebro, foreløbig frem til den 4. januar klokken 18.00.

Tirsdag den 7. december indførte politiet ligeledes såkaldt skærpede strafzoner i de samme områder, foreløbig frem til i dag kl. 16. 

Related Articles

X