Mit Nørrebro
Nyt sammenstød omkring stilladsarbejde i Lundtoftegade

Nyt sammenstød omkring stilladsarbejde i Lundtoftegade

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Mandag formiddag bød igen på omfattende hærværk og voldelige sammenstød i Tikøbgade og Lundtoftegade i kølvandet på en faglig konflikt.

Et til at begynde med fredeligt stormøde med deltagelse af 300 stilladsarbejdere udartede sig mandag formiddag voldsomt med blandt andet et væltet byggestillads og flere smadrede biler til følge.

Stilladsarbejderne havde efter en weekend med en række optøjer ved det igangværende byggeri på hjørnet af Tikøbgade og Lundtoftegade sat hinanden stævne ved byggepladsen – hvor stilladsarbejderne påstår, at der foregår social dumping – kl. 9 i morges.

Arbejdspladsen er ifølge mediet A4nu anmeldt til Arbejdstilsynet, og samtidig kører fagforbundet 3F også en sag mod arbejdspladsen, som ifølge forbundet handler om underbetaling.

Efter en fredelig intro udartede den faglige demonstration sig til, at en stor del af deltagerne – flere af dem maskerede – begyndte at kaste med sten, hvorefter de stormede byggepladsen og væltede et stillads.

Kl. 11.03 skrev Københavns Politi, der var til stede under demonstrationen iført kampuniformer, på Twitter:

“Vi er massivt til stede i Lundtoftegade, hvor en faglig konflikt har resulteret i voldelige sammenstød, omfattende hærværk og vold. Vi opfordrer parterne til at gå dialogens vej – både med os og hinanden. Vi vil dog skride konsekvent ind over for kriminelle handlinger.” 

Efter yderligere ca. en halv times uroligheder talte to repræsentanter fra byggeriet ifølge Ekstra Bladet med en repræsentant fra stilladsarbejderne, der derefter kaldte til samling og under stor jubel fortalte, at bygherren havde opsagt samarbejdet med en underleverandør, som stilladsarbejderne var utilfredse med. Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra bygherren på byggeriet Domea, og totalentreprenøren er Dansk Boligbyg A/S.

Det byggeri, der p.t. opføres i Tikøbgade, er planlagt til at huse det kommende seniorbofællesskab Den 3. Revle, der tidligere er nomineret til Nørrebros Ildsjælepris.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X