MN logo rgb web 300x77
2018 06 10 14.51.33

Mit Nørrebro – hele Nørrebros medie

Mit Nørrebro er et levende eksperiment udi at lave et tidssvarende og uafhængigt journalistisk nonprofit lokalmedie. Vi kombinerer klassiske journalistiske dyder med nye måder at samarbejde og samskabe på. Vil du være med?

Mit Nørrebro er Nørrebros eneste 100% lokale netavis og community medie, der kombinerer den klassiske lokaljournalistiks stærke forankring i nærmiljøet med moderne medieforbrugeres vaner og hverdagsbehov. 

Vi udkommer her på mitnorrebro.dk, på Facebook, på Instagram og via vores ugentlige nyhedsbrev, og så driver vi Facebook-gruppen ‘Nørrebro nabo til nabo’. Vi står også bag Nørrebros smukkeste fotokalender og meget snart også en handy og lækker Nørrebro-guide med overblik over de bedste steder at shoppe, spise, drikke, opleve kultur og bare hænge ud her i landets mest mangfoldige bydel.

Vores publicistiske ambition er en smule old school – men på den gode måde, synes vi selv. Udgangspunktet for vores journalistik er nemlig, at grundig og fordomsfri research, dokumenterede tal og fakta samt troværdige, nuancerede kilder er den bedste basis for at have en kvalificeret demokratisk samtale. Ja, sorry, men som sagt: old school. (Og derfor naturligvis også tilmeldt Pressenævnet). 

Hvad angår alt andet, der hører til det at være et ægte community medie, har vi til gengæld ikke ret mange regler eller dogmer. Vi samarbejder med alle andre entusiastiske og ambitiøse lokale spillere – fra den lille enkeltmandsvirksomhed, der har lavet de fedeste t-shirts med motiver fra Den Røde Plads over Blågård Skoles Film-og Medielinje til politikere og embedsmænd på Københavns Rådhus.

Måske også med dig? Har du lyst til på den ene, anden eller syvende måde at bidrage til Mit Nørrebro, så skriv til mt@mitnorrebro.dk

Hvem står bag?

Den drivende kraft bag Mit Nørrebro er journalist og redaktør Mette Trudsø, der i mere end 20 år har arbejdet for en række af landets største medier – og i mere end 15 år har boet på Nørrebro (og yderligere 9 år 15 m. fra grænsen til 2200 N).

Mette Trudsø er både ansvarshavende redaktør for samt udgiver af Mit Nørrebro (via enkeltmandsfirmaet Mette Trudsø Media, CVR: 28701942. Så ved I det.)

Som du kan se af nedenstående, bidrager mange flere til Mit Nørrebro – men har du gode idéer eller sager, du mener vi bør kigge nærmere på, så start med at skrive til mt@mitnorrebro.dk

Mette Trudsø

Hvor står vi nu? (Foråret 2021)

Mit Nørrebro blev indledningsvis – i 2019 – skabt som et con amore projekt for redaktøren, der selv havde savnet et uafhængigt, grundigt og fair aktualitetsmedie med en ægte lokal forankring og evnen til at skabe overblik over begivenhederne i vores bydel. Hun var dum/entusiastisk/naiv/uforfærdet nok til at gøre det for egen regning og risiko.

Hun fik dog hurtigt selskab af andre stærke frivillige kræfter til både at skrive artikler, tage billeder og tænke små og store tanker om, hvad et moderne lokalmedie skal være og kunne og hvordan – uden at fornærme nogen kan vi vist godt tillade os at fremhæve vores flittige historieskribent og livslange nørrebroer Poul-Erik Pløhn og den knalddygtige lokale reportagefotograf Lars Christian Vibild som de mest trofaste eksempler på henholdsvis skriver- og billedsiden. 

I slutningen af 2019 fik Mit Nørrebro tildelt etableringsstøtte af Medienævnet (der hører under Kulturministeriet).

Disse penge skulle ifølge vores ansøgning bruges på at lave et “moderne communitymedie, der ud over at sikre en nuanceret, fair og alsidig journalistisk dækning af livet i landets mest mangfoldige og omdiskuterede bydel også er en platform for den demokratiske samtale mellem bydelens mange forskellige beboere, aktører og interessenter.”

Det synes vi i al ubeskedenhed, vi har gjort – prøv fx bare at google ’Nørrebro verdens bedste bydel’, ‘Nørrebro tryghed’ eller sågar ’Nørrebro krigszone’ og … ja, okay, det er så ikke lykkedes os at fortrænge et virkelig indædt indlæg fra en fynsk Nørrebro-hater fra førstepladsen (Jysk Fynske Medier har som Danmarks næststørste private mediekoncern trods alt stadig pænt mange flere muskler end et uafhængigt, kun to år gammelt lokalt Nørrebro-medie) – men vi ligger nummer to! 

Nå, spøg til side: etableringsstøtten udløber med udgangen af året, og derfor har vi bl.a. indført medlemskaber for at kunne fortsætte med at udkomme også på den anden side af 2021. Og vi har naturligvis gjort det i samarbejde med det lokale erhvervsliv – på en måde, så både de, du og Mit Nørrebro kommer styrkede ud på den anden side.

Det er jo det, lokalt sammenhold handler om.

Ophavsret

Alt indhold på mitnørrebro.dk/mitnorrebro.dk er beskyttet af lov om ophavsret.

Det er tilladt at tage kopier på papir (udprint) til privat brug. Denne adgang gælder alene fysiske personer. En virksomhed må således ikke udprinte en artikel m.v., herunder heller ikke til brug for kopiering til virksomhedens medarbejdere.

Yderligere anvendelse og eksemplarfremstilling kræver udtrykkelig skriftlig tilladelse

X