Mit Nørrebro
Pas på pænheden: Lokal præst efterlyser Nørrebros skyggesider

Pas på pænheden: Lokal præst efterlyser Nørrebros skyggesider

Præst i Stefanskirken Thomas Høg Nørager elsker sin bydel med al dens mangfoldighed og uperfekthed. Men han er bange for, at netop disse karakteristika er hastigt på vej væk fra bydelen.

Er Nørrebro på vej mod for glatte og friserede gader? 

Det frygter Thomas Høg Nørager, der elsker Nørrebros skygger, kaos og hemmelige kroge. Dér, hvor man kan gemme sig, blive væk eller være sig selv. Dér, hvor kreativiteten og ideerne kan opstå, men hvor man også kan få lov at smugryge og lave fejl.

Præsten fra Stefanskirken vil gerne vil have bilerne tilbage på Nørrebrogade og bevare betonen. Men han vil også vise borgerne, at Nørrebro er et sted for alle.

Ifølge Thomas Høg Nørager er gentrificeringen afspejlet flere steder end blot i dyr kaffe og naturvin. Følg med, når han tager os med fra Stefanskirken i retning mod Nørrebro Station og undervejs udpeger en udvikling, som han mener vi skal være meget opmærksomme på.

Er Nørrebro ved at blive for pæn og poleret? Det frygter præst i Stefanskirken Thomas Høg Nørager. Filmen er lavet af Julie Holt, Mads Sylvester Iversen, Lasse Hauritz og Josefine Honoré Ungermann fra TV-og Medietilrettelæggeruddannelsen på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, DMJX.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X