MN logo rgb web 300x77
Pensionisternes valg: find pengene til en større lejlighed – eller flyt

Pensionisternes valg: find pengene til en større lejlighed – eller flyt

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Mjølnerparkens seniorbofællesskab har fået besked om, at deres kommende lejligheder på Hothers Plads vil være halvanden gang større end de nuværende. Trods tilskud frygter mange, at de ikke vil have råd til at flytte med.

Tirsdag aften holder boligselskabet Bo-Vita møde for Mjølnerparkens beboere for at orientere dem om det forestående salg.

Men allerede mandag aften mødtes Bo-Vita med Mjølnerparkens seniorbofællesskab, som har til huse i en af de blokke, der skal sælges fra.

Og der blev beboerne i de alt 18 seniorlejligheder præsenteret for én mulighed, fortæller beboer i seniorbofællesskabet og næstformand for beboerne i Mjølnerparken, Janni Milsted: Hvis de vil forblive samlet i området, kan de flytte med over til det kommende seniorbofællesskab i et nabokompleks på Hothers Plads.

Den eneste hage er bare, at de kommende seniorboliger bliver mellem 77 og 90 kvadratmeter, hvor de nuværende seniorboliger i Mjølnerparken er 56 kvadratmeter.

“Lejlighederne får altså en hel anden størrelse, og det har jo en stor konsekvens for økonomien for folkepensionister som os,” siger Janni Milsted og fortsætter:

“Det giver en helt anden pris, som vi ikke har ønsket. Men det er vores eneste mulighed, ellers må vi flytte ud individuelt. Og der er jo ingen steder, vi kan få det så billigt som i Mjølnerparken,” siger hun og oplyser, at huslejen i de nuværende lejligheder i Mjølnerparkens seniorbofællesskab er 4.200 kr. – med mulighed for boligtilskud.

“Folk er meget berørte”

På mødet mandag aften fik bofællesskabets beboere at vide, at Bo-Vita til at begynde med vil yde et tilskud, som de første år holder huslejen på de nye pensionistlejligheder nede, hvorefter den vil blive sat gradvist op. 

Hvor meget hver enkelt beboer vil komme til at betale med tilskud, kunne de dog ikke få oplyst på mødet, da det er individuelt, men beboerne blev inviteret til at komme hver for sig og få deres potentielt kommende husleje på Hothers Plads beregnet.

“Folk er meget berørte af, at de kommer til at betale mere i husleje – de kan ikke helt overskue, hvordan de skal leve med det, når det bliver så meget dyrere. Vi har diskuteret det meget, men det er individuelt, om man kan klare det eller ej, og vi har ikke mange andre chancer,” siger Janni Milsted.

En ressource, der forsvinder

Der har lige siden salgsplanerne for Mjølnerparken blev kendt været en del presseopmærksomhed på seniorbofællesskabet, da mange iagttagere har bemærket, at det jo ikke var netop dén type beboere, Ghettopakken havde sigtet efter at få til at flytte.

Trods den fysiske nærhed er det nye seniorbofælleskab på Hothers Plads ikke en del af Mjølnerparken, og det vil ifølge Janni Milsted ikke kun blive et tab for seniorerne, men også for de tilbageværende beboere.

s også: Nu sker frasalget i Mjølnerparken: “Folk er chokerede og kede af det”

“Bofællesskabet har altid været en ressource i Mjølnerparken. Julefest, fastelavn, sommerfester  – det har altid været bofællesskabet, der har sørget for den slags,” fortæller hun. 

Beboernæstformanden, der først er på valg næste år, bliver dog siddende indtil da. Og i mellemtiden forsøger hun at få det bedste ud af det:

“Det gode i alt det dårlige er, at vi nu har en tidsplan, og at vi er blevet lovet kun at flytte én gang. Byggeplanerne er blevet ændret, så de starter med at bygge om på Hothers Plads, hvor de regner med at blive færdige i starten af 2022, så vi har to år mere her i Mjølnerparken,” fortæller Janni Milsted.

Arkivfoto af Janni Milsted fra maj 2019: Mette Trudsø

Related Articles

X