MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Politiet bekræfter: Beskæring af buske skyldes parkens pushere

Politiet bekræfter: Beskæring af buske skyldes parkens pushere

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Københavns Politi har bedt kommunen tynde ud i buskene i Nørrebroparken, så pusherne ikke så let kan gemme sig.

Foto: Mit Nørrebro

Er du i løbet af ugen gået gennem Nørrebroparken og har undret dig over den ret kraftige beskæring af buske i nærheden af boldbanerne?

Det gjorde en række beboere i hvert fald i Mit Nørrebros Facebook-gruppe Nørrebro Nabo til nabo forleden, og de fordelte sig på to teorier: at den voldsomme beskæring enten havde noget med den omfattende hashhandel i parken at gøre, eller at det slet og ret skyldtes, at buske har godt af at blive beskåret engang imellem.

Nu kommer politiet med svaret – og hold hashhandel havde ret:

“Vi har anmodet Københavns Kommune om at beskære buskene i et mindre område syd for boldbanen. Det gør vi, fordi vi i en periode har oplevet, at den utryghedsskabende hashhandel er foregået i ly af buskene. Vores oplevelse er, at pusherne ikke kan gemme sig på samme måde som før,” siger centerchef for borgertryghed i Københavns Politi, Tommy Laursen, til TV 2 Lorry.

Buskrydningen er led i et samarbejde mellem Københavns Politi og Københavns Kommune om at gøre livet mere surt for parkens pushere. 

Tre personer blev i sommer anholdt for at stå for en stor del af hashleverancen til netop Nørrebroparken via en jointfabrik på Fælledvej.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X