MN logo rgb web 300x77
Politiet rydder gadehandelen i området ved Nørrebro Station

Politiet rydder gadehandelen i området ved Nørrebro Station

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Tirsdag og onsdag har nærpolitiet fjernet ulovlige loppemarkedsboder og indskærpet det gældende forsamlingsforbud over for gadehandlerne på Lyngsies Plads. Fire personer er sigtet.

Arkivfoto: Emil Fritzemeier 

Det faste sjak af gadehandlere under jernbanebuerne ved Nørrebro Station har i går og i dag haft besøg af politiet.

Det resulterede både i et stop for gadehandlen og en indskærpelse af forsamlingsforbuddet, som betyder, at det lige nu ikke er tilladt at forsamle sig mere end 10 personer i det offentlige rum.

”Vi har ryddet de loppemarkedsboder, der ulovligt har været opsat på pladsen, og vejledt gruppen, der driver boderne, om covid-reglerne,” bekræfter leder af nærpolitiet i Nordvest, Carsten Reenberg.

Fire personer er blevet sigtet i forbindelse med rydningen – tre for at have solgt varer på offentligt område uden tilladelse og en enkelt for ulovligt ophold i landet.

Rydningen af den improviserede gadehandel kommer netop, som en gruppe journaliststuderende til en temaartikel til Mit Nørrebro er ved at undersøge, hvor trygge nørrebroerne er ved at færdes i området ved Nørrebro Station.

I deres research har de studerende bl.a. lavet et opslag på Mit Nørrebros Facebook-side med nedenstående video.

Opslaget fik 50 kommentarer, og som det ofte før er set i debatten omkring gadehandlerne, var både meningerne og følelsen af tryghed delte.

Et flertal erklærede, at de ikke følge sig utrygge i området, men der var også flere, der sagde, at især gadehandelen gjorde dem utrygge – og så var der dem, der mere fandt gadehandlen og sælgernes vilkår sørgelige:

“Det er trist, at de er nødt til at stå og forsøge at sælge skrammel – jeg har ikke har set dem besørge på gaden, men det er vel deres vilkår … Toiletter, varmestuer og en langsigtet plan ønskes …,” som en læser udtrykte det.

Du kan se hele Facebook-debatten her.

20. oktober bragte vi på Mit Nørrebros Facebook-side denne videoopfordring på vegne af en gruppe journaliststuderende på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, DMJX.

Related Articles

X