MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Politiet rydder gadehandelen i området ved Nørrebro Station

Politiet rydder gadehandelen i området ved Nørrebro Station

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 1 år gammel
Tirsdag og onsdag har nærpolitiet fjernet ulovlige loppemarkedsboder og indskærpet det gældende forsamlingsforbud over for gadehandlerne på Lyngsies Plads. Fire personer er sigtet.

Arkivfoto: Emil Fritzemeier 

Det faste sjak af gadehandlere under jernbanebuerne ved Nørrebro Station har i går og i dag haft besøg af politiet.

Det resulterede både i et stop for gadehandlen og en indskærpelse af forsamlingsforbuddet, som betyder, at det lige nu ikke er tilladt at forsamle sig mere end 10 personer i det offentlige rum.

”Vi har ryddet de loppemarkedsboder, der ulovligt har været opsat på pladsen, og vejledt gruppen, der driver boderne, om covid-reglerne,” bekræfter leder af nærpolitiet i Nordvest, Carsten Reenberg.

Fire personer er blevet sigtet i forbindelse med rydningen – tre for at have solgt varer på offentligt område uden tilladelse og en enkelt for ulovligt ophold i landet.

Rydningen af den improviserede gadehandel kommer netop, som en gruppe journaliststuderende til en temaartikel til Mit Nørrebro er ved at undersøge, hvor trygge nørrebroerne er ved at færdes i området ved Nørrebro Station.

I deres research har de studerende bl.a. lavet et opslag på Mit Nørrebros Facebook-side med nedenstående video.

Opslaget fik 50 kommentarer, og som det ofte før er set i debatten omkring gadehandlerne, var både meningerne og følelsen af tryghed delte.

Et flertal erklærede, at de ikke følge sig utrygge i området, men der var også flere, der sagde, at især gadehandelen gjorde dem utrygge – og så var der dem, der mere fandt gadehandlen og sælgernes vilkår sørgelige:

“Det er trist, at de er nødt til at stå og forsøge at sælge skrammel – jeg har ikke har set dem besørge på gaden, men det er vel deres vilkår … Toiletter, varmestuer og en langsigtet plan ønskes …,” som en læser udtrykte det.

Du kan se hele Facebook-debatten her.

20. oktober bragte vi på Mit Nørrebros Facebook-side denne videoopfordring på vegne af en gruppe journaliststuderende på Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, DMJX.
Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X