MN logo rgb web 300x77
Politik, der engagerer: 3 anderledes valgmøder på Nørrebro

Politik, der engagerer: 3 anderledes valgmøder på Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Synes du, at valgdebatterne på tv er for fjerne, for forudsigelige eller slet og ret for kedelige? Så fortvivl ej – vi præsenterer tre nære, skæve og sjove valgmøder, der finder sted her i bydelen i den kommende uge.

’DET UNGE’

Stemmeprocenten til danske folketingsvalg er lavere blandt unge end blandt andre aldersgrupper. Det skaber ifølge den lokale organisation Medborgerne en demokratisk ulighed, som organisationen har sat sig for at bekæmpe. 

“Vi vil lade de unge få ordet omkring de politiske emner og lade politikerne lytte og forholde sig til de sager, der bliver taget op,” lyder det om valgmødet ’Unge stemmer mod ulighed’, der finder sted i Nørrebrohallen på onsdag.

Fire ungdomsfællesskaber vil indtage scenen og fortælle om de politiske sager, de brænder for og spørge politikerne, hvad de vil gøre, hvis de bliver valgt ind i folketinge – og politikerne skal vel at mærke holde sig på 2 minutters taletid.

Efter denne ’lynrunde’ er der lagt op til uformel dialog mellem folketingskandidaterne og de unge i salen.

En række ungefællesskaber i Medborgerne (herunder Mellemfolkeligt Samvirke, 3F København, Ressource Center Ydre Nørrebro), Ungeråd KBH og Bispebjerg Ungeråd står bag arrangementet, der er støttet økonomisk af DUFs Initiativpulje og turbo-puljen Snabslanten.

Hvem:
Ida Auken fra Radikale
Yildiz Akdogan fra Socialdemokraterne
Carl Valeentin fra SF
Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti
Katarina Ammitsbøl fra Konservative
David Bertelsen fra Liberal Alliance
Jonathan Ries fra Alternativet
Rune Lund fra Enhedslisten
Bjarke Kværnø fra Venstre
Helle Rosenvig fra Nye Borgerlige
Stig Grenov fra Kristendemokraterne

Hvor: Nørrebrohallen

Hvornår: Onsdag 15. Maj kl. 17.00-19.00

Hvordan: Ingen tilmelding eller entré, bare mød op.

’DET SKÆVE’

Et politisk flertal i Folketinget, har besluttet (igen) at kalde AKB Københavns afdeling i Lundtoftegade for en ghetto.

Det serverer beboerne dog selv med en vis selvironi i indledningen til Lundtoftegades valgmøde:

“Prærien, Lunden, Ghettoen, Stikkerlunden, Lundtoftegade – kært barn har mange navne. AKB København – Lundtoftegade er en særlig størrelse med dens 2.000 beboere og ca. 40 nationaliteter fordelt på 699 lejligheder. Det er en by i byen og et område, som de sidste årtier er røget af og på den såkaldte ghettoliste – og er på den igen nu,” lyder det med fortsættelsen:

“Det er også et område, som oftest bliver talt til og ikke med. Folketingskandidater fra fem forskellige partier kommer derfor på besøg i Lundtoftegade og ta’r en debat med beboere og andre interesserede op til folketingsvalget 2019.”

Bo Andreasen fra Lundtoftegades afdelingsbestyrelse uddyber over for Mit Nørrebro, hvorfor man har taget initiativet til dette valgmøde:

“Politikerne på Christiansborg har besluttet, at vi i Lundtoftegade bor i en ghetto. Det har klare konsekvenser, og det påvirker især børn og unge i vores område på en negativ måde. Nu får beboere og andre interesserede mulighed for at stille spørgsmål til og have en dialog med de politikere, der træffer beslutningerne om vores dagligdag – og vores identitet,” siger Bo Andreasen, der understreger, at mødet også har til formål at bakke op om, at beboerne i det hele taget deltager i den politiske debat og stemmer til valg. 

Debatten er planlagt til at komme rundt om emnerne: Ghettolisten, socialpolitik og familieliv, beskæftigelse og klima – og hvad du som deltager ellers har lyst til at tage op på aftenen.

Det skal understreges, at man ikke behøver at bo i Lundstoftegade for at deltage i mødet. Alle er velkomne – også til det indledende folkekøkken.

Ud over afdelingsbestyrelsen i AKB København – Lundtoftegade er mødet arrangemeret af Bydelsmødrene Ydre Nørrebro og Nørrebrobyggerne i Lundtoftegade.

Hvem:
Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet
Rune Lund fra Enhedslisten
Jan E. Jørgensen fra Venstre
Kashif Ahmad fra Alternativet
Klaus Riskær Pedersen fra Klaus Riskær Pedersen
Ordstyrer: Michael Jeppesen

Hvor: Lundtoftegades beboerhus på Lundtoftegade 41B

Hvornår: Torsdag d. 16. maj kl. 17.30-20.00 (17.30-18.00: folkekøkken med gratis aftensmad, 18.00-20.00: debat)

Hvordan: Ingen tilmelding eller entré, bare mød op.

’DET SJOVE’

Indrømmet, det her lanceres slet ikke som et valgmøde, og det er det vel heller ikke i traditionel forstand. 

Men hey: der er to politikere fra hver sin side af det politiske spektrum til stede, og der er – en form for – ordstyrer, der gentagne har vist sig at være mere vidende om politik end mange journalister. Så vi er sikre på, at det ud over at blive underholdende også bliver ganske lærerigt.

Der er naturligvis tale om komiker Michael Schøts politisk-humoristiske institution Schøtministeriet og dets live-version på Nørrebro Teater.

Denne mandag er det Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper – der som bekendt bor her på Nørrebro – og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers fra Venstre. Den tidligere iværksætter og paneldeltager i DR-programmet ’Løvens hule’ bor på Østerbro, men han har blandt meget andet investeret i nitrogenis-firmaet Istid i Jægersborggade.

Om de kommer ind på nogen af delene i debatten, fremgår ikke af programmet, som i det hele taget er meget sparsomt, men dog lover, at man vil høre Michael Schøt “stille alle de spørgsmål, du aldrig selv har turdet stille – og sikkert også et par stykker, du aldrig selv havde tænkt på! ”

Vi har på fornemmelsen, at det meget vel kan blive det mest tankevækkende valgmøde, du kan opleve i denne valgkamp.

Hvem:
Pernille Skipper fra Enhedslisten
Tommy Ahlers fra Venstre
Ordstyrer: Michael Schøt.

Hvor: Nørrebro Teater, teatersalen

Hvornår: Mandag 20. maj kl. 20-ca. 22

Hvordan: 160 kr. per billet, der kan købes her

Related Articles

X