MN logo rgb web 300x77
Politikere redder to populære Nørrebro-tilbud i 11. time

Politikere redder to populære Nørrebro-tilbud i 11. time

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
De folkevalgte på Københavns Rådhus har kort inden den endelige vedtagelse af næste års budget fundet penge til rådgivningstilbudet Headspace og værestedet Muhabet.

Der er glæde og fornyet håb for fremtiden på to adresser her i bydelen i disse dage. Efter i første omgang at være blevet forbigået i kommunens budgetaftale for 2020 har både Headspace i Ravnsborggade og Muhabet i Bragesgade nemlig fået besked om, at der alligevel er fundet midler til at drive stederne videre til næste år.

Helt præcist er der afsat 1,1 million kroner til det 16 år gamle værested for psykisk syge og traumatiserede flygtninge og indvandrere Muhabet og en rund million til det 6 år gamle rådgivningstilbud for børn og unge Headspace.

“Det kender jeg nogen, der er rigtig glade for – herunder mig. Særligt på de unges vegne,” siger centerleder for Headspace København, Christian Lund.

“For det første betyder det, at vores arbejde kan fortsætte uhindret, og jeg ikke om en måneds tid skal til at fyre mine medarbejdere og se gode samarbejdsrelationer bygget op over de seneste 6 år smuldre. Og i sidste ende betyder det jo, at vi kan blive ved med at hjælpe de sårbare unge, der er i mistrivsel,” fortæller han.

Besøg på rådhuset gav pote

Sammen med en gruppe af Headspaces frivillige, brugere og samarbejdsaktører såsom psykiatere og praktiserende læger var Christian Lund i torsdags på besøg hos stedfortrædende sundheds-og omsorgsborgmester Klaus Mygind (SF) for at fortælle om hverdagen i det landsdækkende tilbuds københavnske center, hvor man kan opleve op til 25 bookinger af unge-samtaler på en enkelt dag.

“Og læren af det har været, at i en stor kommune som København er det ikke nok at have et supergodt arbejde med forvaltningen og få dem til at bære ens ansøgning frem til politikerne – man skal selv være oppe på beatet og tydeliggøre virkeligheden i vores centre for dem, der træffer den endelige beslutning” siger Christian Lund, der er centerleder for i alt fem Headspace-kommuner.

Headspace havde søgt om 1,3 millioner kroner, så nu mangler de blot at komme i hus med penge til næste års husleje. De midler vil Christian Lund og hans stab nu prøve at få fra anden side.

“Og så ligger der en opgave i at arbejde på at få en mere varig løsning i 2020-21 og frem,” siger han.

Fik hjælp fra Lokaludvalget

Også hos værestedet Muhabet giver beskeden om de nyfundne midler mere ro over feltet, fortæller souschef Neco Sütcü.

Muhabet var et af otte lokale tiltag, som Nørrebro Lokaludvalg havde udpeget for de københavnske politikere som særligt vigtige. Umiddelbart efter de afsluttede budgetforhandlinger gik udvalget derfor også i dialog med socialborgmester Mia Nyegaard (R) for at høre, om der var mulighed for alligevel at finde en løsning. I første omgang uden held, men i sidste ende altså med succes.

“Vi er taknemmelige for, at alle samarbejdspartnere og andre, vi kender, har rakt hånden ud og har hjulpet os, fordi de også mener, at vi er uundværlige i psykiatrien,” siger Neco Sütcü. 

Det er en enig budgetpartigruppe på rådhuset bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale, SF og Venstre,der har fundet de ekstra midler til Muhabet og Headspace, efter at regeringen har givet kommunerne flere penge til at løfte serviceniveauet.

Der er også fundet 9 millioner kroner til at have socialrådgivere tilknyttet de københavnske daginstitutioner, hvilket også vil komme institutionerne på Nørrebro til gode.

Hele budgettet for 2020, inklusive de nye ændringer, skal stemmes igennem Borgerrepræsentationen ved 2. behandlingen i morgen, torsdag den 31. oktober.

Fotos: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Related Articles

X