MN logo rgb web 300x77
Populær lokal ølbar åbner uformel taverna

Populær lokal ølbar åbner uformel taverna

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Kølsters Tolv Haner i Rantzausgade genåbner den tidligere restaurant Blaaregn som et mere afslappet og prisvenligt spisested inspireret af den græske tavernakultur.

Foråret har for alvor fået fat, og som så mange andre steder i bydelen summer det af gadeliv på Rantzausgade. 

Ikke mindst i og omkring Kølsters Tolv Haner, der de senere år har fået fortovet til at summe på hele strækket fra kiosken i nummer 54, rundt om hjørnet diagonalt modsat Brorsons Kirke og helt ned i kælderen hos Jesper Brochmands Gade 9.

Bryggersønnen og den tidligere ungdomshus-aktivist Esben Kølster lagde for godt fire år siden ud med selve ølbaren som folkeligt udsalg af familien bæredygtige mikrobryg. Siden fulgte knopskydningen og morgensmadscafeen Verdens Rummet, siciliansk issalg og fiskerestauranten Blaaregn, der kun fik en enkelt sommersæson, før Kølster i december lukkede den ned igen.

Nu får Blaaregn imidlertid en revival som en græsk-inspireret taverna under navnet – ja, du gættede det! – Blaaregn Taverna, der skal spille bedre sammen med den uformelle tone fra ølbaren og det tilhørende fortovsliv. Det hele skal, med Esben Kølsters ord, foregå “mere flydende”.

Grill på udendørs køkkenvogn

“Ideen er, at du ikke behøver sætte flere timer af til at spise her. Sidder du og drikker øl og bliver sulten, jamen så går du i Blaaregn og bestiller mad. Vi har alle mulige forskellige snacks og småretter, og du kan selv vælge, hvilket prisniveau du vil spise i. Du kan vælge få retter, eller du kan vælge mange, og du kan tage maden med herud foran,” siger en gestikulerende Esben Kølster, som tre dage før åbningen står og arbejder med sin skruemaskine på den udendørs køkkenvogn, der fra på torsdag kommer til at spille en fremtrædende rolle i køkkenet.

“Vi kommer til at stå herude og grille. Det bliver meget nede på jorden og mere til at betale også. Vi vil rigtig gerne have, at folk fra området ser det som et sted, hvor de kan komme ned og spise noget hurtigt, hvis de ikke selv gider lave mad. Så vi ligesom baren bliver en del af lokalområdet,” forklarer restauratøren, der selv vil komme til at gå i køkkenet med den nye menu, der for den største dels vedkommende vil bestå af fisk og grøntsager.

“Ikke at vi holder os fra at servere kød, det kommer vi også til at gøre nogle gange. Men man kan ikke forvente, at vi har kød. Generelt skal vi jo spise mindre kød, og når man som restaurant kan være spydspids, forholder vi os til, om det bare at servere oksekød derudad er en holdbar løsning, eller om det er som at pisse i bukserne for at holde varmen,” siger Esben Kølster, der dermed lægger sig op ad den stadigt mere fremherskende grønne linje, som i Rantzausgade allerede repræsenteres af steder som bistroen Baka d’busk, restaurant Glou Glou og morgensmads-og frokoststedet Lille Nord.

Målet hos Blaaregn Taverna er også at servere skånsomt fangede, ikke-truede fiskearter og lokale grøntsager, og ud over Kølsters egen økologiske øl og cider vil der blive serveret egenimporteret biovin på kander.

Restauratør Esben Kølster i gang med skruemaskinen foran den udendørs køkkenvogn, hvor han også selv vil komme til at tilberede en del af maden til tavernaens gæster.

Blaaregn Taverna vil foreløbig holde åbent onsdag til lørdag fra kl. 17.

Hele molevitten skydes i gang ved en reception på torsdag 2. maj fra k. 17, hvor alle – og ikke mindst lokalområdets beboere – er velkomne.

Related Articles

X