MN logo rgb web 300x77
Pyt med det: Nyanlagt cykelsti ved Nørrebro Station sejler i vand

Pyt med det: Nyanlagt cykelsti ved Nørrebro Station sejler i vand

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Store vandpytter efter regnskyl afslører problemer med de nyanlagte cykelstier ved Nørrebro Station. Kommunen lover, at fejl og mangler vil blive udbedret.

Fotos: Thomas Halfdan Breck

Artiklen er torsdag den 27. august kl. 16.15 opdateret med nye billeder taget efter regnvejret natten mellem onsdag og torsdag

Har du passeret Nørrebro Station på cykel i løbet af den seneste uges tid, har du sikkert oplevet problemet:

Efter kraftige regnskyl må man som cyklist køre zigzag mellem store vandpytter på de ellers spritnye cykelstier.

Der er ellers blevet brugt en god sjat penge på at anlægge cykelstierne, som er en del af det store busgade-projekt til i alt 12 millioner kr. – hvilket er 5 millioner kroner mere, end man har afsat til at lave den kommende plads på Basargrunden lige ved siden af.

Flere af Mit Nørrebros læsere har gjort opmærksom på problemet efter de store regnskyl i weekenden, i går og i dag.

“De seneste dages regn har afsløret, at der er et problem med afvandingen fra de nyanlagte busbaner og cykelstier. Der ligger kæmpe søer af vand, som ikke kan komme væk. Er hældningen forkert? Er kloakristene sparet væk?,” spørger en lokal beboer, Thomas Halfdan Breck.

Han suppleres af Connie Brask, der også bor i området tæt ved stationen:

“Vandet bliver på cykelstien i store vandpytter. Og der er ingen hældning eller afløb nogen steder. Til vinter bliver der direkte livsfarligt at cykle der. Faktisk også nu, når der cykler mange på samme tid,” siger hun.

Kommunen: vi har endnu ikke godkendt projektet

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning forklarer dog over for Mit Nørrebro problemerne med, at anlægsprojektet ikke er færdigt endnu.

Busgaden og cykelstierne er altså ikke endegyldigt afleveret til kommunen, der derfor endnu ikke har sagt god for kvaliteten.

Det forventes at ske inden for de nærmeste par uger.

“Når entreprenøren overdrager projektet til kommunen, gennemgår vi det i fællesskab. Finder vi fejl eller mangler, skal disse selvfølgelig udbedres, inden vi godkender og modtager det færdige projekt,” siger områdechef Henriette Hall-Andersen.

Vi følger naturligvis op på sagen, når projektet står helt færdigt.

Indtil da: hold øje med pytterne, når du cykler forbi Nørrebro Station!

Related Articles

X