MN logo rgb web 300x77
Rantzausgade samler kræfterne og inviterer til stor gadefest

Rantzausgade samler kræfterne og inviterer til stor gadefest

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Efter flere tilløb har de erhvervsdrivende i Rantzausgade nu dannet et erhvervsfællesskab, som de markerer med en stor gadefest med loppemarked, cykel-ringridning, sæbekasseløb, musik og fællesspisning.

En af det gamle Rabarberkvarters mest centrale gader, Rantzausgade, har de senere år gennemgået en markant udvikling. Flere og flere steder er facaderne lukket op, og en lang række nye butikker og ikke mindst restaurationer har tiltrukket såvel lokale som folk udefra.

Udviklingen har dog hidtil været en noget uorganiseret affære, og gadens erhvervsdrivende har trods et par spæde tilløb hidtil ikke samlet sig i et egentligt gadelaug eller erhvervsfællesskab, som det fx er tilfældet i Jægersborggade, Elmegade, Blågårdsgade og sågar nabogaden Griffenfeldsgade.

Men nu sker det – og det kommer ikke til at gå stille for sig.

På lørdag inviterer det nye Erhvervsfællesskabet Rantzausgade nemlig til en 13 timer lang gadefest med alt fra boder og loppemarked til musik fra trappen til Brorsons Kirke.

“Vi rykker gadens butikker udenfor med boder, bænke og borde for at vise vores mangfoldighed på en god måde. Så er meningen, at man hos de forskellige erhvervsdrivende køber noget at spise og drikke og sætter sig ned med det ved bordene på gaden. Og hvis man bare har lyst til at købe en pakke toastbrød i Netto eller en øl i kiosken og sætte sig med den, så er det det, man gør. Festen er for alle,” siger Sebastian Eskerod, der kalder sig selv “uofficial formand” for det nye erhvervsfællesskab, der tydeligvis lige skal vænne sig til det med organisation og kasketter.

“Vi vil gerne vise vores eksistensberettigelse”

Den stort anlagte fest har været undervejs længe, men erhvervsfællesskabet er først nu klar til at offentliggøre datoen og planerne. Det skyldes dog ikke de erhvervsdrivendes manglende evne eller vilje til organisering, understreger Sebastian Eskerod:

“Det at få tilladelse til at afspærre så stort et område som Rantzausgade er en temmelig omstændelig affære. Vi har faktisk snakket om den her fest siden februar, men har først fået tilladelsen endeligt nu. Vi arbejder også stadig på at kunne lave en særlig Ramadan-fællesspisning i Jægergade efter solnedgang,” fortæller han.

Med lørdagens fest er det første gang i nyere tid, at de lokale selv tager initiativ til at holde gadefest i Rantzausgade. Når der tidligere har været gang i gaden med fx mangfoldighedsfesten Smag Verden eller under Distortion, har de lokale erhvervsdrivende ikke været involveret. Det samme gælder den netop afholdte Street Food Festival i Hans Tavsens Park.

“Og det er ikke for at sige noget dårligt om de arrangementer, men de er kommet udefra, har overtaget kvarteret og nærmest spærret de erhvervsdrivende i gaden inde. Og vi har jo et stille håb om, at når vi nu har lavet et erhvervsfællesskab, så vil kommunen fremover foreslå udefrakommende arrangører at tage fat i os, når der bliver givet tilladelse til at lave et arrangement her i kvarteret,” siger Sebastian Eskerod

Ud over dannelsen af erhvervsfællesskabet markerer gadefesten også, at den trafikale omdannelse af Rantzausgade nu endeligt er vedtaget til at blive gennemført næste år. Et faktum, mange lokale glæder sig over, men som også giver de erhvervsdrivende anledning til bekymringer over at miste kunder i anlægsperioden.

“Også derfor har vi jo en interesse i på en positiv måde at gøre folk opmærksomme på, at vi er her, og at vi giver kvarteret en kvalitet. Vi vil gerne vise vores eksistensberettigelse, og at vi fortsat er både en handelsgade og en gade med kæmpe værdier,” siger Sebastian Eskerod.

Topfoto: Sebastian Eskerod, den uformelle formand for det nye Erhvervsfællesskabet Rantzasgade, foran sin frisørsalon Et sted på Nørrebro.

Gadefest i Rantzausgade – program

Festlighederne foregår i tidsrummet 10 til 23. 

DAGSPROGRAM

Kl. 10-16: Loppemarked med boder fra gadens handlende.

Kl. 10-18: Fællesspisning. Der kan købes mad og drikke hos gadens erhvervsdrivende – der vil bl.a. være afrikansk street food, og de lokale spisesteder Spise\Bar 20, Falafelkælderen, Glou Glou, Power Food, Scarpetta, Thai Me Up, Liban Cuisine, Efess Pizzabar, Brød Værten, Bello e Buono og thai-restauranten Ayuttaya laver alle lækkerier!

Kl. 10-14: Sæbekasseløb og bygning af sæbekassebilerne. Man møder bare op og deltager – arrangementet er gratis.

Kl. 10-14: Ringridning – og nu er vi jo på Nørrebro, så det foregår naturligvis på jernhest!

Man møder bare op, og deltager – arrangementet er gratis. Husk selv at medbringe cykel.

I dagens løb foregår der flere andre ting, plantebutikken Muld laver et kreativt blomsterarrangement for børn og voksne, der er cykelshow, Kirkekaffe m.m.

AFTENPROGRAM

Kl. 18-23: Festen fortsætter med musik, fest og farver oppe i krydset ved Jesper Brochmands Gade ved ølbaren Kølsters Tolv Haner, Brorsons Kirke og restaurant Nha Trang.

Her vil Brorsons Kirke byde op til dans med en DJ fra kirkens trappe, mens der kan købes mad og drikke fra de forskellige forretninger, spisesteder, barer og kiosker. Restauranterne Baka D’Busk (Plantedrengene) og Blaaregn Taverna byder også indenfor med lækkerier og godt selskab. 

Related Articles

X