Mit Nørrebro
RESTAURATIONSNYT: Fri øl, vin og pizza – og masser af Nørrebro-hype

RESTAURATIONSNYT: Fri øl, vin og pizza – og masser af Nørrebro-hype

Gratis vin og øl, fine nye lokaler og masser af omtale i særligt ét landsdækkende medie. Der er (som altid) masser af grunde til at bevæge sig ud i det nørrebroske restaurationsliv.

Kombinationen ’Støt det lokale erhvervsliv’ og ’Gratis smagsprøver’ er svær at slå, så i denne udgave af Restaurationsnyt lægger vi ud med at præsentere et veritabelt receptions-hattrick:

Grøn mad og økovin i Rantzausgade. I dag torsdag 7. marts holder den københavnske storrestauratør og Nørrebrodreng Kenn Husted, hvad han selv kalder ’Grand grøn opening’ i sin nye restaurant Glou Glou i Rantzausgade 22. Det sker mellem kl. 16 og kl. 18, hvor Kenn og hans team uddeler økovin og grønne snacks på adressen, hvor han indtil for nylig drev tapasrestauranten La Fabrica. Læs mere om Glou Glou og Kenn Husteds forhold til såvel vegetarmad som Nørrebro i dette interview.

Fri pizza og billige drinks i Skyttegade. De lokale kræfter bag Café Sidecar åbner i morgen fredag 8. marts det nye pizzeria Pico (PizzaCopenhagen) i Skyttegade 3. Det fejrer de ved at servere pizza ad libitum i perioden mellem kl. 16 og kl. 20 – eller til de løber tør for dej. Smagsprøverne på de nye pizzaer er gratis, og drinkspriserne er venligt sat, så det lyder ikke som et tosset sted at smutte forbi efter fyraften. Pico overfører burgerkonceptet sliders (altså små burgere) til pizzaverdenen, så du bestiller tre forskellige små pizzaer i stedet for én stor – læs mere om konceptet i denne artikel.

Øl og atter øl i Stefansgade. Mikkeller & Friends har holdt lukket for renovering siden slutningen af februar, men næste lørdag 16. marts kl. 12-23 slår de dørene op til ’Grand re-opening party’ i Stefansgade 35. De første to fustager øl er gratis, og derefter kan du kaste dig over den nye ’Mr. Series’-ølrække fra Mikkellerdrengenes lokale bryggervenner To Øl: Mr. Pink, Mr. Blue, Mr. Orange, Mr. White, Mr. Blonde og endelig Mr. Brown, hvis fulde indholdsbeskrivelse vi her bringer uden overhovedet at begive os ud i et forsøg på at oversætte det til dansk: Imperial Salty Caramel Cookie Dough Double Coffee Fudge Chocolate Milk Hazelnut Butter Vanilla Cocoa Crumble Brown Ale – værs’go’ og skyl! Mikkeller holder i øvrigt 6 års fødselsdag fra 23. marts kl. 12.00 frem til 28. mar. kl. 23.00 – hold øje med det i Mit Nørrebros kalender.

Mikkeller & Friends lægger op til flere fester i den nærmeste fremtid. Foto: Mikkeller.

Og så til et par ting, der allerede er sket på den lokale restaurationsscene – og som sammen med Mikkeller & Friends på en måde udgør et selvstændigt Stefansgade-hattrick:

Istandsættelse og udvidelse i – ja, også i Stefansgade. Længere nede ad gaden, ovre på den anden side af Den Grønne sti i forhold til Mikkeller & Friends, ligger Café Tilda. Det har den gjort siden sidste forår, men nu har Lisa og Francesco, det tysk- schweizisk/sicilianske par bag caféen, haft lokalerne igennem en renovering og udvidet både spisekort og åbningstiderne i samarbejde med kokken Ham`der – også kendt under det borgerlige navn Mads Schouw Petersen. Derfor er frisk, hjemmelavet pasta fremover stamgæst på menuen, der også tæller take away-fristelser i den mere luksuriøse ende såsom stenbiderrogn, gnocchi med gedemælksgorgonzola og en chokolademousse, som ser så kriminelt god og vanedannende ud, at Mit Nørrebros redaktør faktisk ikke rigtig tør prøve den…

Navnestrid afgjort i… Husumgade. Ja, vi ved jo alle, at Stefanos ligger i Stefansgade, både med pizzariaet og caféen, men formelt set har Stefanos Mad & Kaffe adresse i Husumgade 50. Og juridisk set har de nu også ret til netop at kalde sig Stefanos Mad & Kaffe, for Sø- og Handelsretten har for nylig afgjort, at den københavnske cafékæde, der bare hedder Mad & Kaffe, ikke har patent på sit navn, fordi det ikke er særpræget nok. 

Politiken lovestorm på hele Nørrebro. Nu sker det af gode grunde jævnligt, at landets medier omtaler restaurationsscenen på Nørrebro. Men på det seneste har man nærmest ikke kunnet åbne en udgave af dagbladet Politikens gå-ud-guide iByen uden at falde over en horde restaurationer her fra bydelen. Vi nævner i flæng: 

• 21. februar udkom artiklen ’Cheap Eats 2019: Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.’ Her var 7 af de 20 pladser besat af Nørrebro-steder, nemlig Grød i Jægersborggade, Mahalle i Birkegade, Snack & Blues i Guldbergsgade samt Hooked (sponsoreret link), La Neta, Jagger og Ali Bageri på Nørrebrogade. 

• 19. februar og 25. februar skrev ’Den levende’ om henholdsvis BarselsBar på Brus i Guldbergsgade og spil-eventet Bip Bip Barsel på Bip Bip Bar på Fælledvej.

• 26. februar blev både Taverna Kreta på Jagtvej og Zafran i Blågårdsgade placeret på Top 5 over byens restaurantklassikere i guiden ’De lærte københavnerne at spise eksotisk: Her er 5 af byens gamle udenlandske restauranter’.

• 2. marts gav avisens anmelder Heaps Good Café i Fenmarksgade en masse rosende ord og 5 ud af 6 hjerter i det faste element ’Cafékontrol’.

• Samme dag – 2. marts – blev både Brus, Nørrebro Bryghus og Mikkeller (der, indrømmet, dog har adresser flere steder rundt om i byen) fremhævet i guiden ’Her er Københavns 6 bedste ølbarer med mad’.

• Og i går aftes, torsdag 6. marts, lagde avisen så også en artikel op på deres site om den nye spisebar Yellow på hjørnet af Kapelvej og Nørrebrogade, som vi her på Mit Nørrebro omtalte i vores allerførste udgave af Restaurationsnyt for præcis en måned siden.

Måske Politiken simpelthen skulle tage konsekvensen af iByens forståelige forelskelse i Nørrebro og rykke redaktionen fra Rådhuspladsen til Den Røde Plads?

Related Articles

X