Mit Nørrebro
RESTAURATIONSNYT: Friteret kylling, sundhedsboost og eksotiske vibes

RESTAURATIONSNYT: Friteret kylling, sundhedsboost og eksotiske vibes

Mit Nørrebros absolut ufuldstændige liste over nye restauranter, caféer, barer og andre gå-ud-steder på Nørrebro. Send tips til Mit Nørrebros redaktion på mt@mitnorrebro.dk

Gul debut på Kapelvej. I fredags var der soft launch på Yellow (billedet) på Kapelvej 1 på hjørnet af Nørrebrogade, hvor caféen Bodega tidligere lå. Kompagnonerne Julian Lucas og Bernardo Salazar De Sousa, der blandt andet har en fortid på henholdsvis Restaurant Pluto og cocktailbaren Ruby i indre by, kalder selv Yellow for et ’all day eatery og bar’. Julian Lucas, der selv bor på Nørrebro, fortæller, at stedet her i begyndelsen kører med morgenmad og et frokostkort bestående af 5-7 retter, herunder ‘chicken waffles’ – vaffel med friteret kylling, bourbon whisky og lidt chili, som giver en sød, sprød og lidt spicy ret. Aftenkortet er endnu ikke fuldt udbygget, men kommer til at indeholde blandt andet østers og tatar, og baren byder på cocktails, naturvine og øl fra det lokale bryggeri To Øl/BRUS.

Sundhedsboost i Rantzausgade. I et meget lille lokale i Rantzausgade 20B er åbnet en café, der meget passende hedder Lille Nord (Rantzausgade hed tidligere Nordvestvej). Hvad stedet mangler i størrelse, har det til gengæld i farver – det ses måske ikke umiddelbart i indretningen eller i det kaffebrune logo, der præger store dele af facaden, til gengæld er tallerkener og bowls fyldt med grønne, røde, gule, lilla og nærmest pink frugter, grøntsager og spiselige blomster. Sunde sager som avocado, blåbær og den nyudnævnte superfood, blågrønalgen spirulina, står højt på hitlisten hos Lille Nord, der serverer kaffe, morgenmad og frokost alle hverdage kl. 8-18 og i weekenden kl. 10-18.

Hawaii-vibes i Birkegade.Den sunde trend er også fremherskende i den hawaiiansk-inspirerede take away-kæde My Poké, der netop har åbnet sin femte butik på hjørnet af Elmegade og Birkegade – med den eksakte adresse Birkegade 2. Poké er traditionelt en ret bestående af mindre fisk, fanget på revene langs kysterne på Hawaii, serveret med frisk tang og lidt nødder; i My Pokés fortolkning kan de sunde bowls ud over grøntsager også indeholde oksekød, kylling og tofu i stedet for fisk.

… og mexicanske vibes i Guldbergsgade. Skulle det være gået nogens næse forbi, så har den italienske restaurant Quattro Fontane efter 30 års tro tjeneste i udkanten af Sankt Hans Torv lukket og slukket. I samme ombæring har de overdraget lokalerne til folkene bag restaurant Barburrito i Skindergade i indre by. I forbindelse med åbningen af den nye Nørrebrofilial i Guldbergsgade 3 har Barburrito-ejerne ændret navnet til Mæxico for at understrege, at der er tale om en dansk fortolkning af det mexicanske køkken og om en helt særlig dansk-mexicansk atmosfære og indretning.

Overskudsmad går til lokalt herberg. Den prisvenlige familierestaurant FOOD CLUB på Sortedam Dossering er indgået i et samarbejde med Just Eat om at donere og levere overskydende mad til brugere og beboere i Kirkens Korshærs herberg i Hillerødgade. Herberget har i forvejen en kantine, men der er ikke altid, at brugerne har råd til at købe deres mad herfra, og på denne måde ønsker FOOD CLUB såvel at hjælpe brugere og beboere til et godt og gratis måltid mad som at mindske madspild. I forvejen samarbejder FOOD CLUB, der er ejet af den københavnske storrestauratør Madklubben, med firmaet bag Too Good To Go-appen, der også arbejder for mindskelse af madspild.

Gratis børnemenu i vinterferien.Og så tilbyder Scarpettai Rantzausgade børnefamilier at lade familiens yngste – op til 10 år – spise gratis i restauranten hele vinterferien. Ungerne kan vælge mellem grissini med dip og bruschetta med tomat og basilikum til forret og mellem spaghetti med tomatsauce, spaghetti med kødboller og pizza margherita til hovedret. Desserten står på to slags hjemmelavet is. Tilbuddet gælder fra søndag 10. februar til og med søndag 17. februar 2019. Det er muligt at benytte tilbuddet flere gange i løbet af ugen.

Tanten og Den Levende på Nørrebro-besøg. To lokale restaurationer er blevet omtalt i de landsdækkende københavneraviser i den forgangne uge. Bydelsinstitutionen Nørrebro Bryghus i Ravnsborggade har haft Berlingskes mad-og vinredaktør Søren Frank på besøg for at smage på den nye bryg-linje Braw, hvilket resulterede i fire stjerner ud af seks mulige og bedømmelsen: “Og således kunne vi konkludere, at Nørrebro Bryghus igen er værd at besøge, hvis man er på jagt efter spændende og unikke øloplevelser i farvandet uden for den brede midterstribe.” Den knap et halvt år gamle kaffebar Darcy’s Kaffe i Blågårdsgade fandt ligeledes nåde hos Politikens Morten Hjortshøj, der kvitterede for sit besøg med fire hjerter ud af seks mulige og ordene: “Det er intet ekstravagant over Darcy’s Kaffe. Det er bare håndholdt hjertelighed og god kaffe. Nogle gange er det alt, man behøver.”

Mit Nørrebro vil afholde sig fra at anmelde Politikens og Berlingskes kantiner. Men vi vil meget gerne have jeres restauranttips fra Nørrebro – skriv til mt@mitnorrebro.dk

På Lille Nord i Rantzausgade bliver man mødt med en sand farveeksplosion på tallerkenen – fra venstre til højre er det pocheret æg på surdejsbrød, vegansk spirulina-chiagrød og en avocadomad med pynt. Fotos: Lille Nord.

Related Articles

X