Mit Nørrebro
Restaurationsnyt: Genåbning, sund mad og ægge-amok

Restaurationsnyt: Genåbning, sund mad og ægge-amok

Det klassiske værtshus Cafe Stadion åbner i en ny fortolkning og masser af små, smarte og sunde steder skyder op i bydelen.

Soft launch på Nørre Allé. Det er ikke gået upåagtet hen, at der er blevet rodet og regeret i lokalerne på hjørnet af Nørre Allé og Møllegade, hvor Cafe Stadion hidtil har holdt til. Adressen har huset udskænkningssted, så længe nogen i levende live kan huske, og nu er et nyt restauratørhold klar til på lørdag den 25. maj at slå dørene op til en såkaldt soft launch – en blød start, hvor man skyder sig ind på endelig åbningstider og menukort i løbet af den første tid efter åbningen. 

De fire herrer bag den nye Cafe Stadion bor alle selv på Nørrebro, og særligt kendt her i bydelen er Bo Jørgensen, som er tidligere ejer af det populære lokale stamsted Wascator i Refsnæsgade. Her var Jesper Bergmann stamkunde, og han har nu forladt it-branchen for at være medejer og sammen med Bo Jørgensen en af de to daglige ledere af stedet.

“Vi vil gerne lave noget nyt, men alligevel bevare det lokale islæt med en god stemning, hvor alle er velkomne,” siger Jesper Bergmann, der selv har været stamstedsløs, siden Wascator lukkede for at give plads til den nuværende restaurant Omar.

Noget af stemningen forventes at opstå omkring den lange bar, hvor gæsterne kan sidde hele vejen rundt, og drikkevarerne vil i modsætning til tidligere kunne suppleres med småretter og snacks. Forventet åbningstid i starten er onsdag-søndag fra morgen til midnat. 

Middelhavskøkken på Fælledvej. Også på Fælledvej 15 bliver der lige nu gjort klar til en ny åbning. Det drejer sig om et take-out koncept, Phago, der tager udspring i middelhavsområdet, og den forventede åbning er p.t. 8. juni. 

Sunde sager på Nørrebrogade.I nummer 30 på bydelens hovedstrøg byder Miss Broccoli Nørrebro på hovedsageligt salater og sandwiches, suppleret med enkelte varme retter. Stedet er tilknyttet madspilds-appen Too Good To Go og sætter blandt andet prisen på en stor salatboks ned fra 69 til 49 kr. mellem kl. 20.30 og 21.

Vegansk pizza på Kapelvej. Ved siden af et andet nytilkommet spisested, Yellows, som vi tidligere har omtalt i Restaurationsnyt, er nu åbnet det veganske pizzeria POW på Kapelvej 5. Kokken bag pizzaerne, Calvin Onana, er faktisk ikke selv veganer, men har taget udfordringen op fra Alexander Chebil, som også ejer Café Griffens i Griffenfeldsgade, og missionen er ifølge dem selv at gøre op med “en kedelig misforståelse i den danske befolkning, at vegansk mad bare er en stegt tofu, kogte blade og isterninger.” 

Lavpriskaffe ved Runddelen. Kaffe, kage, sandwich, juice og meget mere kan købes for kun 15 kr. i Minas Kaffebar i Nørrebrogade 118. Det må kræve, at der skal langes ret mange enheder over disken, for at det kan løbe rundt, men de lave priser har allerede gjort stedet til lidt af et lokalt mediefænomen, og barens bagkvinde Mina Lewis’ ukuelige optimisme og Instagram-hashtagget #ivedhvordetsker signalerer også fuld fart frem, så brandingen af konceptet er i hvert fald på plads.

Ægamok på Jagtvej. Yolkie er navnet på et nyt morgenmads-og frokoststed, hvis menu i navnets natur – yolk betyder æggeblomme på engelsk – fokuserer på æg. Sandwiches med æg, salater med æg, scrambled eggs, you name it. Den nye æggejoint på Jagtvej 76 kører med 15% rabat som åbningstilbud resten af maj.

Hjertebanken på Tagensvej. Og så har Klint & Bros  nye kombuchabar haft besøg af Politiken, der kvitterer med fem hjerter og betegnelsen “fabelagtig”. “Det bliver vel ikke meget mere hipt end en fermenteringsbar i et endnu ikke gentrificeret yderområde af Nørrebro. Smid så lidt naturvin og et par Kølsters-øl på fad ind fra siden, og sæt Donny Hathaway på anlægget.  Hvis det er hipt at være modig nok til at lave en kombuchabar – og at lykkes så ualmindelig godt med det – er der fuldt hus på hipnessfaktor,” skriver avisen.

Related Articles

X