Mit Nørrebro
Restaurationsnyt: Italiensk hapsemad, simregryder og sang i baren

Restaurationsnyt: Italiensk hapsemad, simregryder og sang i baren

Snackbaren Paradiso, Jacobs hjemmelavede simremad, verdens bedste falafel og byens mest attraktive jobopslag er blandt nyhederne hos Nørrebros restauranter, barer og spisesteder.

Det er længe siden, vi sidst har samlet op på den lokale restaurationsscene – beklager! – så vi iler ud i det med det samme:

Fra grimme brødre til italiensk paradis på Nørrebrogade 
Billedet i toppen af artiklen her viser snackbaren Paradiso i Nørrebrogade 56, der er åbnet dør om dør med Restaurant Cicchetti i Nørrebrogade 56. Her lå tidligere restauranten Brødrene Grim, men det nye naboskab giver god mening, eftersom ejerne bag Paradiso og Cicchetti er de samme. Meningen er, at Paradiso skal være den lidt mere afslappede venetianske (ikke at forveksle med veganske) lillesøster, hvor man lige kan droppe forbi til en bid, et glas eller en kop kaffe. Derfor er det heller ikke muligt at bestille bord, så stedet er ideelt til dig, der godt kan lide at tage tingene, som de kommer.

Rykken-rundt i Rantzausgade
Mens Rantzausgade venter (og venter. Og venter) på det kommende anlægsarbejde til forbedring af trafiksikkerheden, rykker de lokale restauratører lidt rundt i gaden. Helt nede i Lille Somalia-enden, på hjørnet af Gartnergade med den officielle adresse Rantzausgade 2, gør Darcy’s Kaffe, der det seneste års tid har ligget i Blågårdsgade, klar til fra på mandag den 20. januar at rykke ind i Track Bike Shops tidligere lokaler. 

Lidt længere nede ad gaden går Power Food i Rantzausgade 20b og roder med en udvidelse af forretningen på den anden side af gaden i nummer 17– I ved, hjørnebygningen i krydset mellem Rantzausgade og Kapelvej, der for nylig er blevet pakket ud af sin plastic efter at have været under renovering i næsten lige så mange år, som de lokale har ventet på en trafikløsning i gaden. Meningen er, at Power Food vil beholde køkkenet i nummer 20b til deres cateringaktiviteter og udvide fra-gaden-salget af deres hjemmelavede libanesiske lækkerier i de nye lokaler. 

Endelig meddeler restaurant Glou Glou i Rantzausgade 22 via en seddel i ruden, at “Vi siger tak for denne gang og går i vinterhi”. Hvad det præcist dækker over, skal vi nok følge op på – i mellemtiden kan du læse dette interview med den københavnske storrestauratør og Nørrebro-dreng Kenn Husted om vanskelighederne ved at drive restaurant på denne adresse i anledningen af Glou Glous åbning for mindre end et år siden.

Læs også: Kendt restauratør og vinmand åbner to nye steder på Nørrebro

Godt og skidt i Ryesgade
Det også kun godt et år gamle spiseri Motley i Ryesgade 30B melder til gengæld piv-klart ud på deres Facebook-side, at de er lukket for good. Det er dermed slut for det ellers sympatiske koncept med enkle, hjemmelavede retter med grønt, kød og fisk fra lokale landmænd, avlere og jægere, men ejeren Katrine Sommer driver stadig grillbaren Grisen i Fredensgade.

(NB: ovenstående note er rettet, da vi oprindeligt havde skrevet, at Katrine ejede Motley sammen med sin søster og åbnede Grisen sammen med ekskæreste Umut Sakarya. Katrine Sommer er imidlertid eneejer begge steder.)

Til gengæld kan en anden restauratør i Ryesgade snart bryde ud i skønsang – eller i hvert fald i fællessang.Sådan lidt i stil med øl-kollegerne fra Carlsbergs slogan ’Probably the best beer in the world’ annoncerer Nørrebro Bryghus nemlig det, de kalder “Måske verdens bedste job”. Det består i al sin enkelthed i at agere korleder for fællessangen i Braw Bar en time om ugen, mens man drikker fadøl. Ud over gratis fadøl er der også en reel aflønning i jobbet, hvor bryghuset “vægter personlighed over erfaring som korleder, og søger en udadvendt og positiv person, der kan være med til at motivere bargæsterne til at stemme i på sangene”. Ansøgningsfristen er 24. januar, og du kan se hele jobannoncen her.

Krydrede gryderetter på Fælledvej
“Mad til sjælen lavet med hjertet” er mantraet hos det nyåbnede take away-sted Jacob & the spices på Fælledvej 11. Det dækker over, at Jacob – ud over at købe masser af økologiske grøntsager og friske råvarer, som han hakker, snitter og krydrer med hjemmeristede krydderier – tålmodigt lader de fleste af stedets gryderetter simre i mere end seks timer, så du kan få et sundt og velsmagende aftensmåltid i en travl hverdag. Og hvis du synes, du har hørt det før, er det muligvis, fordi Jacob og hans simreretter var en yderst populær deltager i Mit Nørrebros julekalender. Heldigvis kan alle, der ikke vandt, jo bare gå ned og købe sig til hans lækkerier – i dag (fredag den 17. januar) er der fx chili både con og sin carne samt boller i karry, så der skulle være garanti for succes hele familien/venneslænget rundt.

Falafel-verdensmesterskab i Blågårdsgade
Ja, vi sagde jo, det var længe siden, så du har muligvis allerede hørt det. Men det fortjener under alle omstændigheder en gentagelse, at intet mindre end verdens bedste falafel kan købes på Nørrebro. Det vidste vi naturligvis godt i forvejen, men i december blev det fastslået under International Falafel Award i Malmø, at Ali Abdullah og Hazim El-Yahya fra Ahaaa Arabic Cuisine på Blågårdsgade 21 simpelthen er verdensmestre i at lave falafel. Ver-dens-mestre, blev der sagt! Så tag lige og gå ned forbi og gi’ en high five og bestil en omgang verdensklassemad til overkommelige penge i samme ombæring.

Topfoto af Paradiso på Nørrebrogade 56: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Hvad har vi misset? Har du en nyhed om en restaurant, café, take away joint, bar eller andet, der er åbnet (eller måske lukket) her på Nørrebro, så skriv på mt@mitnorrebro.dk

Related Articles

X