Nørrebro har fortsat to Michelin-restauranter – og kan nu også bryste sig af et jamaicansk spisested, en pop-up-restaurant med sydstatsmad og meget snart sin egen kombuchabar.
Nørrebro-restauranter beholder deres Michelin-stjerner. Nørrebros to Michelin-restauranter, Relæ og Kiin Kiin, beholder hver deres ene Michelin-stjerne, blev det mandag aften afsløret ved arrangementet Michelin Nordic Countries 2019.
Forleden kunne dagbladet Børsen konstatere, at der de seneste fem regnskabsår tilsyneladende kun er blevet lavet millionoverskud på tre af landets Michelin-restauranter– og to af de tre er netop Christian Puglisis Relæ i Jægersborggade og Henrik Yde Andersens Kiin Kiin i Guldbergsgade. Ifølge Børsen har selskabet bag Relæ et samlet resultat på 12,8 mio. kr. og selskabet bag Kiin Kiin et samlet resultat på 20,5 mio. kr.
Henrik Yde Andersen forklarede til avisen, at opskriften på at tjene penge er at have andre aktiviteter end Michelin-delen – som både han og Puglisi har. Kiin Kiin er dog Henrik Ydes eneste restaurant her på Nørrebro, hvorimod Christian Puglisi har både Relæ, Manfreds og vin-og fødevareimportfirmaet Vinikultur i Jægersborggade samt restaurant Bæst, bageriet Mirabelle og vermouthbaren Rudo i Guldbergsgade. Herudover har Puglisi blandt andet vist sit store engagement i Nørrebro ved juleaften sidste år at lave mad til 200 borgere i Nørrebrohallen sammen med foreningen Send Flere Krydderier.
Alle Puglisis restauranter holdt i øvrigt lukket mandag grundet personalefest.
Reggae-restaurant i Ravnsborggade. Nu kan du også mæske dig i caribisk mad her på Nørrebro. Milan Damjanovic fra baren Lulu i Ravnsborggade er gået sammen med Oliver Gammelgaard Nielsen, af nogle bedre kendt som rapperen TopGunn, om at åbne spisestedet Bambam, der serverer jamaicansk street food fra adressen Ravnsborggade 12D. På menuen er få, udvalgte retter som original jerk chicken med rice & peas, hjemmelavet coleslaw, stegte grønne madbananer og sweet potato fries – fritter lavet af de søde, rødlige kartofler, ligesom du kan købe to klassiske jamaicanske drikkevarer: grapesodaen Ting og øllen Red Stripe.
Pop-up i Blågårdsgade. Hver lørdag fra kl. 17 til kl. 22 og den første søndag i måneden fra kl. 10 til kl. 15 kan du poppe ind til pop-up restaurant hos The Blues Woman i Blågårdsgade 29. Kokken bag hedder Amanda Yee, og maden er inspireret af de amerikanske sydstaters Southern Food – som igen er påvirket af afrikanske slaver. Søndagenes brunchmenu består blandt andet af grillede østers, hjemmelavet pølse og majsbrød, som man kan skylle ned med eksempelvis en Bloody Mary. Lørdagens aftenmenu rummer lækkerier som skalstegte kammuslinger og langtidsbraiseret oksehale. Vil man spise vegetarisk eller glutenfrit, kan det også lade sig gøre.
Svampete på Tagensvej. Ej okay, det lyder måske ikke umiddelbart så lækkert, men dækker faktisk over den populære drik kombucha – gæret, let sprudlende te, der af mange anses for at have sundhedsmæssige fordele. Nogle af de mest succesfulde kombucha-producenter herhjemme er Louis Bro og Eddie Klint, der under navnet Klint & Bro leverer deres kombucha til nogle af byens bedste restauranter – kun tre år efter, at de startede hjemmebryggeriet i et køkken her på Nørrebro. Nu erklærer de sig efter flere måneders ombygning og crowdfunding klar til at åbne deres egen kombuchabar på Tagensvej 67 til marts.