Mit Nørrebro
Restaurationsnyt: Street Food, krebsekalas og kaffe med skægstubbe

Restaurationsnyt: Street Food, krebsekalas og kaffe med skægstubbe

Sommeren har budt på åbningen af flere nye nørrebroske spisesteder og gode anmeldelser af flere af de gamle. Og så er det i denne weekend, at du kan smovse dig gennem madfestivalen Street Food om Søerne.

Smag dig rundt om Søerne. Fra og med i dag til og med på søndag kan du mæske dig i festivalen ’Street Food om Søerne’ langs Peblinge Dossering og i området omkring Søpavillonen. Det er fjerde gang festivalen afholdes, og i år er Irma hovedsponsor, hvilket blandt andet betyder, at du ganske gratis kan komme ud at sejle i kulørte Irma-cykelsvaner med smagsprøver undervejs. Du kan smovse i kinesiske spareribs, latinamerikanske kæmperejer, pakistansk butter chicken, afrikansk samosa, økologisk kaffe, håndlavet is og meget, meget mere fra flere end end 60 forskellige food trucks og -boder, heriblandt fra lokale Snack & Blues, Meyers Mad, Ristet Rug, La Neta, Kiin Kiin og FRAK. 
9-11. august, åbningstider fredag: 15-21, lørdag: 11-21, søndag: 11-19. Alle tre dage har baren åbent en time længere.
Topbillede fra festivalen: Malthe Milthers

Antipasti i Ravnsborggade. Den populære Vesterbro-restaurant Osteria 16 har åbnet en ny filial under samme navn her i Ravnsborggade 14B. Konceptet er også det samme: 8 italienske antipasti for 265 kroner, menuen skifter efter sæson og efter hvilke råvarer bagmændene Morten Kaltoft og Emil Alsbo lige har været i humør til at importere fra støvlelandet.

Barbercafé i Guldbergsgade. Jep, du kan nu nappe dig en kop kaffe med fx et stykke smørrebød eller en cupcake, mens du bliver klippet eller får studset skægget i GH’s Barbershop i Guldbergsgade 11. Salonen har ligget der i over 10 år, og det samme har ejernes drøm om at kombinere saks og barberblad med en café. Under parolen ”Slot med København som verdens dyreste kaffeby” kommer alle priser på cafévarerne til at ligge mellem 10 og 20 kr.

Italiensk pop-up i Griffenfeldsgade. Fætter Fætter i Griffenfeldsgade 17 har nu introduceret pop-up restauranten Buongiorno, der serverer pasta, seafood og antipasti, som du efter behag kan skylle ned med spritz, vin, øl eller limoncello. Stedet holder åbent torsdag, fredag og lørdag kl. 17-22. Hvor længe Fætter Fætters berømte toasts er erstattet af sine italienske familiemedlemmer, forlyder der foreløbigt ikke noget sikkert om.

Rugklappere i nye omgivelser. Ristet Rug har sommeren over været travlt optaget i deres omrejsende food truck og har benyttet lejligheden til at friske de faste lokaler i Prinsesse Charlottes Gade 16 op. Det og stedets 3 års fødselsdag fejrer de på mandag den 12. august fra kl. 10, hvor de første 200 rugpaninier langes over disken til den beskedne pris af 10 kr.

Krebsegilde i Sjællandsgade. Kräftkalas – eller på dansk: krebsegilde – er noget, der normalt hører Sverige til, hvor indtagelsen af de velsmagende skaldyr er forbundet med stolte traditioner og papirhagesmækker. Nu napper Oysters & Grill i Sjællandsgade 1B ideen og afholder 22. august fra kl. 18 til midnat kräftkalas med krebs, østers, pil-selv rejer, sikrom (kaviar) og cava ad libitum. Hele affæren afholdes ved langborde, og al maden serveres på fade.

Copenhagen Cooking  – også på Nørrebro. Fra 23. august til 1. september afholdes den etablerede madfestival Copenhagen Cooking, der i år har et særligt ønske om at dyrke nærværet og fællesskabet omkring maden. Derfor rykker festivalen sammen med kokke, restauranter og producenter ud på gaderne for at vise det bedste, byens madscene har at byde på. Dette inkluderer her i bydelen børnebrunch på Food Club, ’Kaffe, cocktails og tapas’ i Jægersborggade, Meyers Madhus’ event  ’Verdensmiddag i en Nørrebro-baggård’ samt ’Grøn fredagsbar’ i Københavns Professionshøjskole i Rådmandsgade. Du kan se hele programmet her

Det skriver de andre

Byens bedste brunch findes på Nørrebro. I byen-sitet MigogKbh bad tidligere på sommeren deres læsere om at kåre Københavns bedste brunchsteder, og ikke overraskende løb Nørrebro i slutningen af juli med både 1.- og 2.-pladsen. Vinderen blev Gaarden & Gaden i Nørrebrogade 88, der får følgende beskrivelse med på vejen: “Der er langt fra sjaskede røræg med blødt bacon til Gaarden & Gadens fortolkning af brunch. Her er luksus på menuen, og du kan endda spise østers til dagens første måltid, inden du sipper Bloody Mary og sætter tænderne i en Croque Monsieur eller Madame – hvis du da ikke går all in og bestiller Eggs Benedict med rigelig sauce.” Andenpladsen gik til kollegaen lidt længere nede ad gaden, Møller Kaffe & Køkken i Nørrebrogade 160. Også Sidecar i Skyttegade og Wulff & Konstali, der har en filial på Sankt Hans Torv, var blandt de i alt 9 nominerede.

Hjerteregn i Jægersborggade. Politiken har på det seneste været forbi Jægersborggade hele to gange med pæne anmeldelser til følge. Vinbodegaen i Jægersborggade fik 4 hjerter og ros for sit imponerende udvalg og den søde og kyndige betjening, og caféen The Sixteen Twelve kom op at runde 5 hjerter med ordene “ The Sixteen Twelve har en menu lidt ud over det sædvanlige – og tager dig gerne i hånden, hvis du er nybegynder ud i genrer som tempeh og kimchi.”

Ryesgade og Rantzausgade under lup. ’Den levende’, som altid har været flink til at lægge vejen forbi Nørrebros restauranter og barer, har i løbet af sommeren også taget deres læsere med til to af bydelens mest restaurationsspækkede gader. I Rantzausgade fremhæver de restaurant Scarpetta, Falafelkælderen, Spise/Bar 20, økocaféen Lille Nord, restaurant Glou Glou, café Tjili Pop, cocktailbaren Gilt, plantebistroen Baka d’Busk, taiwaneseren Nihao Yao, vietnameseren Nha Trang samt ølbaren Kølsters Tolv Haner og den tilhørende restaurant Blaaregn. I Nørrebroenden af Ryesgade er det Café Gavlen, Nørrebro Bryghus, Tigermom, Motley, og Umut Sakaryas Guldkroen, der nævnes som steder, der er særligt værd at besøge. 

Related Articles

X