Mit Nørrebro
Restaurationsnyt: To nye isbarer, fisk & fritter og stor, stor grøntsagsglæde

Restaurationsnyt: To nye isbarer, fisk & fritter og stor, stor grøntsagsglæde

Der er lagt op til, at du kan smovse dig ganske gevaldigt gennem sommerferien med flere nye steder og tilbud på Nørrebro.

Is med is på. Hele to nye isbarer ser dagens lys her i bydelen fredag 28. juni. Det drejer sig om:

Banana i Jægersborggade 27. Banana serverer økologisk, vegansk og sukkerfri is lavet på – ja, du gættede det: bananer. Oven i købet kasserede overskudbananer (der ikke fejler det mindste), og som derfor pludselig gør isspiseri til en fornøjelse, man kan dyrke med den bedste samvittighed. Selve isen er tilsat dadler og efter ønske også jordbær, og du kan vælge mellem forskellige toppings. Fra åbningen kl. 12 og frem til kl. 21 kan du prøve isen med 50% rabat.

Spisebar20’s nye isbar Spis Bar’ Is på Kapelvej 46, i forlængelse af restauranten i Rantzausgade 20.De lover at servere ’Alt med et twist og i ægte Nørrebrostil’ – bubble waffles og isvafler dyppet i forskellige chokolader og pyntet med lækre toppings. Hvis du læser dette på åbningsdagen, er det bare med at drøne ned og prøve udsagnet af kl. 16, hvor baren åbner med gratis smagsprøver!

Vegansk og bæredygtigt i Baldersgade. Den grønne madbølge er skyllet ind over Nørrebro og står også centralt på det nye spisested Batin i Baldersgade 48, der dog går skridtet videre endnu: ud over at servere vegansk, økologisk og bæredygtig mad, er al deres emballage bionedbrydelig og plastfri. Selve maden er inspireret af både det mellemøstlige og nordiske køkken og centreret omkring tre forskellige typer deller baseret på henholdsvis kidneybønner, kikærter og kartofler/hampefrø.

Grønsagsglæde i Rantzausgade. Vegetarbistroen Baka d’Busk i Rantzausgade er siden sidst blevet anmeldt i både Politiken og Berlingske, der begge giver stedet fire stjerner. Politikens anmelder Joakim Grundahl går så vidt som til at konstatere, at hvis hanender på dødsgangen, vil han have Plantedrengene fra Baka d’Busk til at koge sit sidste måltid:den perfekte nye kartoffel. Berlingske er også yderst tilfredse og konkluderer, at “Baka d’busk er velsmagende vegetarmad befriende renset for paroler og identitetshysteri.”

Læs artiklen om det utraditionelle restauratørkollektiv Plantedrengene i artiklen: ’De bringer rock’n’roll ind i vegetarverdenen’

Friske fisk i Rantzausgade. Og så er der jo strengt taget ikke tale om restaurationsbranchen her – men der er tale om mad, og vi står jo lige midt i grillsæsonen, så vi sniger den lige med ind: Sømunken er nu genopstået! Der er naturligvis tale om fiskehandlen Sømunken, der til stor glæde for de lokale åbnede i Rantzausgade 32 i slutningen af januar – blot for mindre end en uge senere at måtte lukke igen. I mellemtiden har de fået udbedret de utætte gulve, der var årsag til lukningen, så nu kan du tanke friske fjordrejer eller grillegnede fisk som kulmule, makrel og røde knurhaner hos butikken, der har fokus på skånsomt og sæsonbetonet fiskeri.

Moules Frites og cava i Sjællandsgade. Og nu vi er ved havets fødevarer: Cofocos fiskerestaurant Oysters & Grill i Sjællandsgade 1B, der efterhånden er blevet en institution i bydelen, kører fire onsdage i juli med start den 10. med et yderst sympatisk sæsontilbud: skaldyrsklassikeren Moules Frites – altså dampede muslinger i hvidvinssauce, serveret med pommes frites – med et glas cava til 120 kr. Til gengæld skal du ikke regne med at beholde bordet længere end halvanden time, og billetter skal bestilles på forhånd – det kan du gøre lige her

Related Articles

X