MN logo rgb web 300x77
Besluttet: Længe ventet offentligt toilet på vej til Nørrebroparken

Besluttet: Længe ventet offentligt toilet på vej til Nørrebroparken

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Politikerne på Københavns Rådhus har givet grønt lys for, at et af tre nye offentlige toiletter på Nørrebro skal ligge i Nørrebroparken tæt ved Hillerødgade. Til gengæld skal vi vente til næste år med at få det.

Foto/illustration: Google/Mit Nørrebro

Man siger, at alt godt kommer til den, der kan vente. Og det viser sig nu at være tilfældet her på Nørrebro:

I årevis har de lokale råbt på flere offentlige toiletter, ikke mindst i Nørrebroparken. Og nu er der snart hele tre styk på vej – hvoraf det ene bliver placeret i netop Nørrebroparken.

Faktisk var alle tre toiletter ved at ende i området ved Nørrebro Station, fordi forskellige kommunale beslutninger over de seneste 6-7 år havde bevilget ét toilet til Nørrebro Station, ét toilet til Nørrebro Stations metroforplads og ét toilet til Basargrunden.

Det kunne Teknik-og Miljøforvaltningen heldigvis godt selv se var lidt tosset – eller sagt med forvaltningssprog: “ikke hensigtsmæssigt”.

I samråd med Nørrebro Lokaludvalg vurderede forvaltningens embedsmænd derfor, at det var smartere at placere det tredje toilet i Nørrebroparken, der i løbet af alle toiletbevillings-årene er blevet stadigt mere besøgt.

Og det er denne placering – på nordsiden af Nørrebroparken ved Hillerødgade (se luftfoto i toppen af siden) – som politikerne i kommunens Teknik- og Miljøudvalg netop har nikket ja til.

Næste år, venner, næste år …

Før du begynder at glæde dig alt for meget til at bruge toilettet under sommerens hyggestunder i parken, skal du dog vide, at det efter alt at dømme først bliver opstillet næste år.

Den tidligere leverandør af det særlige københavnertoilet gik nemlig konkurs i efteråret 2019, og forvaltningen vurderer, at der først til oktober i år er indgået kontrakt med en ny leverandør.

Dertil er det tilsyneladende kommet som en overraskelse for forvaltningen, at der forud for opsætning af nye standardtoiletter skal indhentes byggetilladelse og en dispensation for fjernvarmekrav, hvilket forventes at have en sagsbehandlingstid på op til tre måneder.

Vi kan derfor risikere at komme ind i 2022, før de nye toiletter kan opsættes.

Men alt godt kommer som sagt til den, der kan vente – og næste sommer skinner solen forhåbentlig igen over Nørrebroparken.

Related Articles

X