Mit Nørrebro
Besluttet: Længe ventet offentligt toilet på vej til Nørrebroparken

Besluttet: Længe ventet offentligt toilet på vej til Nørrebroparken

Politikerne på Københavns Rådhus har givet grønt lys for, at et af tre nye offentlige toiletter på Nørrebro skal ligge i Nørrebroparken tæt ved Hillerødgade. Til gengæld skal vi vente til næste år med at få det.

Foto/illustration: Google/Mit Nørrebro

Man siger, at alt godt kommer til den, der kan vente. Og det viser sig nu at være tilfældet her på Nørrebro:

I årevis har de lokale råbt på flere offentlige toiletter, ikke mindst i Nørrebroparken. Og nu er der snart hele tre styk på vej – hvoraf det ene bliver placeret i netop Nørrebroparken.

Faktisk var alle tre toiletter ved at ende i området ved Nørrebro Station, fordi forskellige kommunale beslutninger over de seneste 6-7 år havde bevilget ét toilet til Nørrebro Station, ét toilet til Nørrebro Stations metroforplads og ét toilet til Basargrunden.

Det kunne Teknik-og Miljøforvaltningen heldigvis godt selv se var lidt tosset – eller sagt med forvaltningssprog: “ikke hensigtsmæssigt”.

I samråd med Nørrebro Lokaludvalg vurderede forvaltningens embedsmænd derfor, at det var smartere at placere det tredje toilet i Nørrebroparken, der i løbet af alle toiletbevillings-årene er blevet stadigt mere besøgt.

Og det er denne placering – på nordsiden af Nørrebroparken ved Hillerødgade (se luftfoto i toppen af siden) – som politikerne i kommunens Teknik- og Miljøudvalg netop har nikket ja til.

Næste år, venner, næste år …

Før du begynder at glæde dig alt for meget til at bruge toilettet under sommerens hyggestunder i parken, skal du dog vide, at det efter alt at dømme først bliver opstillet næste år.

Den tidligere leverandør af det særlige københavnertoilet gik nemlig konkurs i efteråret 2019, og forvaltningen vurderer, at der først til oktober i år er indgået kontrakt med en ny leverandør.

Dertil er det tilsyneladende kommet som en overraskelse for forvaltningen, at der forud for opsætning af nye standardtoiletter skal indhentes byggetilladelse og en dispensation for fjernvarmekrav, hvilket forventes at have en sagsbehandlingstid på op til tre måneder.

Vi kan derfor risikere at komme ind i 2022, før de nye toiletter kan opsættes.

Men alt godt kommer som sagt til den, der kan vente – og næste sommer skinner solen forhåbentlig igen over Nørrebroparken.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X