Mit Nørrebro
Så er det helt officielt: Nørrebro kåret som verdens bedste bydel

Så er det helt officielt: Nørrebro kåret som verdens bedste bydel

Nørrebro hopper fra nummer 28 til førstepladsen på den internationale rejseguide Time Outs liste over verdens mest cool bydele.

Topfoto: arkivfoto fra Blågårdsgade af Lars Vibild, larsvibild.dk

Sidste år var vi her på Nørrebros eneste 100% lokale nyhedsmedie ved at revne af stolthed, da det kendte internationale magasin Time Out placerede Nørrebro som nummer 28 på deres liste over verdens bedste bydele i 2020.

I år ved vi næsten ikke, hvad vi skal gøre af os selv – for nu har Time Out i ét hug kastet Nørrebro 27 numre op ad listen til en ubestridt førsteplads!

Det sker i artiklen ‘The 49 coolest neighbourhoods in the world’, som er blevet til i et samarbejde mellem Time Outs panel af 27.000 byboere over hele verden og magasinets lokale redaktører og bidragydere.

“Hele vejen op igennem 2020 og 2021 har vores byer stortrivedes. Imod umulige odds har folk i lokalsamfundene knyttet stærkere bånd, hængt ud med hinanden og lavet ting sammen. De har udvist den samme energi, modstandskraft og græsrods-opfindsomhed, som oprindeligt skabte disse fællesskaber. De overlevede,” skriver magasinet og fortsætter:

“Mad, drikke, natteliv og kultur – vigtigt. Samfundssind, modstandskraft, bæredygtighed – lige så vigtigt, specielt hvis vi skal komme ud af denne pandemi med ting, vi kan være stolte af og fortælle resten af verden om.”

Nørrebro – definitionen af cool

Og hvad er det så, Time Out mener, at Nørrebro kan?

“Lige meget hvordan du vælger at definere ‘cool’, så passer det på Nørrebro. Denne alsidige bydel på nordsiden af de københavnske søer er en fantastisk blanding af historiske bygninger, ultramoderne arkitektur og spisesteder, der må gøre denne berømte gourmetby stolt,” lyder de rosende ord.

Og Time Out har tydeligvis fingeren på pulsen – de nævner ikke blot Nørrebro-klassikere og nyklassikere som Nørrebrogades Hot Kotyr (“Europas førende lampeimperium”) og Sankt Hans Gade-baren The Barking Dog, de inkluderer også helt nye 2021-forretninger som bageriet Rondo og Silberbauers Bistro (der ligger i Manfreds tidligere lokaler i Jægersborggade).

I artiklen ‘How to properly do Nørrebro, the world’s coolest neighbourhood’ uddyber Time Out, hvad der efter magasinets mening er Nørrebros store styrke:

“Nørrebros største attraktion er bydelens vidtspændende diversitet, støttet af en generøs dosis fællesskabsånd,” skriver redaktionen, der gør opmærksom på, at det også er her i bydelen, de fleste nævneværdige politiske protester og demonstrationer finder sted.

Og så er det selvfølgelig her på Nørrebro, man finder Københavns bedste shawarma og falafel – og de bedste afrikanske restauranter.

Af spisesteder og barer fremhæves særligt Blågårdsgades Sasaa og Ahaa, Nørrebrogades Dürüm Symfoni, Pompette/Poulette i Møllegade samt Bar Vivant og Selfish i Elmegade. Også Esrom Kro, Props og Harbo nævnes i den særskilte artikel om, hvad man skal opleve under sit besøg på Nørrebro.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X