MN logo rgb web 300x77
Så unikke er de: Det kan du finde hos Nørrebros små butikker

Så unikke er de: Det kan du finde hos Nørrebros små butikker

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Mandag formiddag var bydelens butiksejere tilbage bag diskene og foran facaderne i Nørrebros gader. Vi tog ud for at byde butikslivet velkommen tilbage – og kom tilbage med ny inspiration og kæmpe respekt for alle de fantastiske ildsjæle, det lokale handelsliv byder på.

Topfoto: Jonathan fra streetwear-shoppen Packyard i Elmegade fejrede genåbningen med en øl fra sin anden lokale arbejdsplads, Nørrebro Bryghus. Alle fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Indrømmet: Det her skulle egentlig bare have været sådan en forholdsvist banal fotoreportage, der bød de lokale velkommen tilbage til bydelens gadeliv,

Du ved: “I 66 dage har de være tvangslukket for alt andet end forudbestilte varer. Så glæden var stor blandt Nørrebros butiksejere, da de mandag måtte slå dørene op for ganske almindeligt gadesalg – også selvom det stadig foregår med mundbind, håndsprit og god afstand.”

En lille feel good-sag med store smil – med og uden mundbind og visir. Og så en opfordring til at smutte ned og støtte de hårdt trængte lokale butikker i løbet af ugen.

Men da redaktøren her modtog billederne så tilpas sent på aftenen, at jeg ikke rigtig kunne tillade mig at ringe de forskellige butiksejere og -chefer på billederne op for at få et par kommentarer, satte jeg mig i stedet til at læse lidt op på deres virksomheder for at kunne skrive andet end det rene plidder-pladder i billedteksterne.

Og, uden at overdrive: jeg blev sgu så glad – om muligt endnu gladere end butiksejerne har været for at kunne åbne igen i dag.

Jeg vidste selvfølgelig godt, at vi her på Nørrebro har en masse kreative ildsjæle og unikke butikker, der handler med alt andet end metervarer.

Men det er altså godt både at blive mindet om og få uddybet, hvor gennemsyret det lokale handelsliv efterhånden er af at tilbyde omhyggeligt kuraterede produkter, udøve kvalitetshåndværk og tilstræbe bæredygtighed i alle led – og hvor gode historier, der dermed gemmer sig bag alle butiksfacaderne.

Vi nørrebroere har i sandhed et handelsliv, som vi kan være stolte af – og jeg håber oprigtigt, at billederne og ordene her kan tjene som inspiration til at lægge flere indkøb lokalt både nu her efter genåbningen og i årene fremover.

For det gør altså bydelen meget rigere og mere mangfoldig, end hvis vi pisker ind og står i lange køer på Strøget eller omvendt sætter os foran skærmen for at fylde den virtuelle indkøbvogn.

Bare se og læs her – og fortsæt gerne din egen indkøbsoplevelse ude i vores fælles gader og stræder.

Stephan havde slået lejr foran Pleasant i Stefansgade 12 på genåbningens første dag . Pleasant, der laver og sælger beach- og surfinspireret tøj, har brugt nedlukningen til at sælge ud af deres omfangsrige lager og videreudvikle på ambitionen om en bæredygtig profil, bl.a. med en serie upcyklede skjorter syet af tekstilerne fra second hand sengetøj. De har også kørt projektet ‘Promote your local‘, hvor lokale virksomheder som Harry’s Place, Sukkertoppen og Durum Bar har fået designeres hjælp til at lave reklame-T-shirts.

.

Åbningssmilet nåede helt op over både ører, halstørklæde og mundbind på Cecilie fra Indie Records i Sankt Hans Gade.
Crate – Beer and Vinyl i Jægersborggade sælger, som navnet antyder, øl og vinylplader. Det betyder, at de under de godt to måneders nedlukning har måttet sælge ud af deres over 200 ølmærker fra danske og udenlandske bryggerier – fordi øl er en dagligvare – men ikke af deres plader. Men i går kunne ejeren Simon så finde pladerne frem igen, så også de kan blive langet over disken til kunderne.

.

Hos tøjmærket og -butikken Lakor i Elmegade kan butikschef Jonas & co. nu fortsætte bestræbelserne på at gøre Udkantdanmark street og nytænke bæredygtige materialer som fx metervarer lavet af restprodukter fra fiskeindustrien og plastmateriale opsamlet af fiskekuttere i verdenshavene.
Nu kan der igen shoppes tøj, ting og sager til de mindste hos Divaen & Krudtuglen i Elmegade.

.

Efter et år med rejseforbud er det jo meget passende, at man ikke skal længere end til Jægersborggade for at få japanske fornemmelser – i Mochi Copenhagen finder du nemlig omhyggeligt udvalgt japansk vintage-tøj og keramik.
Så sandt, som det er sagt.

Related Articles

X