MN logo rgb web 300x77
Sådan!: Ingen nye smittede med den sydafrikanske variant i Nordvest

Sådan!: Ingen nye smittede med den sydafrikanske variant i Nordvest

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Efter at flere end 3.500 beboere sidste weekend lod sig teste i et corona pop-up center på Frederikssundsvej, kan Styrelsen for Patientsikkerhed nu berolige med, at der ikke er fundet yderligere smittede med den sydafrikanske corona-variant.

Siden torsdag i sidste uge har kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed banket på dørene i den trekant mellem Frederikssundsvej, Frederiksborgvej og Glasvej, hvor der blev konstateret et udbrud med den sydafrikanske corona-variant. Der er uddelt information på flere sprog og udsendt sms’er til beboerne på flere sprog.

Fredag blev pressen også informeret, så vi kunne sprede budskabet om, at der weekenden over ville blive oprettet to lokale pop-up testcentre.

Og rigtig mange lod sig teste – flere end 3.500 personer alene i det ene pop op-testcenter på Frederikssundsvej.

Her en uge efter kan Styrelsen for Patientsikkerhed så heldigvis konstatetere, at der ikke er fundet flere smittede med den sydafrikanske variant.

“Det er jo helt fantastisk, at der ikke har fundet flere smittede med den sydafrikanske variant efter udbruddet i Københavns Nordvest-kvarter. Det viser, at det er muligt at reagere hurtigt og effektivt. Jeg er så glad, og jeg vil gerne sige et kæmpe stort tak til alle de mange københavnere i Nordvest, som lyttede til vores opfordring om at blive testet. Det er samfundssind på den helt store klinge,“ siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Der bliver lavet pop op-testcenter i Nørrebrohallen hele næste uge, og derudover er der alle de normale testcentre rundt om i byen.

Fakta

• Styrelsen for Patientsikkerhed konstaterede sidste torsdag den 25. februar et smitteudbrud blandt to af hinanden uafhængige familier med den sydafrikanske variant i Nordvest. Den er mere smitsom end den oprindelige variant, og der er tegn på, at den er mindre følsom over for vaccine.

• Samme dag tog kommunen på gaden med styrelsen for at opfordre beboere i nærområdet til at blive testet – og regionen kom med en testbil

• De beboere som ikke var hjemme, fik en flyer i brevsprækken, ligesom der blev udsendt sms’er på dansk og engelsk

•Der er 460 husstande i den boligtrekant, hvor smitten blev fundet.Der blev testet 3.500 københavnere i det pop op-testcenter, som regionen og kommunen lavede på Frederikssundsvej i weekenden. 

Related Articles

X