Mit Nørrebro

Savner du ro eller natur? Værs’go’, her er  Blågårdens nye, grønne hjørne!

Savner du ro eller natur? Værs’go’, her er Blågårdens nye, grønne hjørne!

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Blågårdens Bibliotek sætter fokus på urban gardening med nyt indendørshjørne med havebøger samt hyggelige gårdhavepladser i frodige omgivelser og med fred til fordybelse.

Længes du efter en grøn og blomstrende gård med godt for både øjne og næse?

Eller kunne du bare godt bruge et roligt sted at læse en god bog, mens du får sol på snuden?

Begge dele kan nu lade sig gøre, efter at Blågårdens Bibliotek har åbnet ’Blågårdens Grønne Hjørne’, der i bemandede åbningstider giver nørrebroere mulighed for at dyrke deres hang til det grønne – både helt bogstaveligt og lidt mere litterært.

Det grønne hjørne rummer nemlig et stort udvalg af diverse have- og plantebøger indendørs – og siddepladser i den skønne gård, som biblioteket deler med sine naboer, udendørs.

Gårdområdet lige uden for bibliotekets bagdør blev for flere år siden anlagt som en såkaldt permahave – et økologisk kredsløb, der udvikler og vedligeholder sig selv. 

“Og så er vi så heldige, at der er en beboer her i gården med meget grønne fingre, der holder det. Det er et vildt dejligt rum med fx sommerfugle og pindsvin, når solen skinner, og vi syntes bare, at det var synd, at det ikke kom vores lånere til gode,” fortæller bibliotekar Caroline Mogensen og fortsætter:

“I de her tider kan det jo være svært at finde et sted at sidde i ro og fordybe sig, og så var det egentlig bare tanken, at man kunne sætte sig herud og læse. Men nu er det så også blevet til et indendørs plantehjørne med havebøger, hvor man fx kan mødes med sin havegruppe og lave haveplaner,” siger hun.

Det grønne hjørne har ud over biblioteksbøger til udlån også en samling af grundbøger om fx byhaver, selvforsyning og højbede, som man ikke kan låne med hjem, men til gengæld kan bruge på stedet til at planlægge sin altan eller gård.

Indtil videre er gårdhaven åben i bibliotekets betjente åbningstid, og inden længe bliver en kaffeautomat fra 2. sal også flyttet ned til det nye grønne hjørne.

“Det hele er i sin spæde start, og vi tager det, som det kommer. Som med de fleste ting, vi gør, håber vi på at gøre det sammen med borgerne; så vi har tænkt os at snakke med dem, der kommer, om de har lyst til at indgå i en eller anden form for fællesskab – mødes her, bytte frø eller nørde planter,” siger Caroline Mogensen.

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X