Mit Nørrebro
Se de nye luftfotos: så langt er metrostationerne på Nørrebro

Se de nye luftfotos: så langt er metrostationerne på Nørrebro

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Metrobyggeriet er nu inde i sin sidste fase – her kan du studere, hvordan de fire kommende metrostationer i 2200 N tager sig ud fra fugleperspektiv.

Selvom Metroen har meldt ud, at den planlagte åbning i juli med stor sandsynlighed ikke kommer til at holde, står langt det meste af metrobyggeriet nu færdigt.

Alt det grove arbejde under jorden er for længst overstået, alle stationerne har fået opsat perrondøre og lavet hovedtrapper, og elevatorerne er installeret på over halvdelen af dem.

Nu sættes der fliser, lys, højttalere, billetautomater og rejsekortstandere op i selve stationsrummene, og pladserne over jorden bliver indrettet med bænke, cykelstativer m.v.

På disse helt nye luftfotos kan du nærstudere, hvordan de fire nørrebroske stationer ser ud fra fugleperpektiv lige nu – du kan se mere om indretningen af de enkelte stationer under og over jorden i artiklen Her er de kommende metrostationer på Nørrebro.

Metroen lover, at en endelig åbningsdato bliver meldt ud senest i juni.

Nørrebro Station. Forventet antal daglige passagerer*: 20.000
Nuuks Plads. Forventet antal daglige passagerer*: 6.000
Skjolds Plads. Forventet antal daglige passagerer*: 7.000
Nørrebros Runddel. Forventet antal daglige passagerer*: 8.000
Og som rosinen i pølseenden: Ikke en kommende stationsadresse, men den tidligere tunnelbyggeplads i Nørrebroparken, der nu er blevet sig selv igen.

* Forventet antal daglige passagerer på hverdage i 2025
Fotos: Dragør Luftfoto/Metroen.

Læs også: Her er de kommende metrostationer på Nørrebro

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X