MN logo rgb web 300x77
Se vores bydel: skoleelever laver 8 unikke Nørrebro-malerier

Se vores bydel: skoleelever laver 8 unikke Nørrebro-malerier

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
To 8. klasser fra Sankt Ansgars Skole på Nørrebrogade ville vise, hvor spændende deres bydel er, og søgte på eget initiativ skoleledelsen om penge til et lokalt kunstprojekt. 

Eleverne fra 8.xy var hurtige på aftrækkeren, da deres kunstlærer stillede dem spørgsmålet: Hvad vil I gerne arbejde med i løbet af året?

“De ville gerne skabe værker fra deres lokalområde Nørrebro og vise, hvor spændende deres bydel er,” fortæller kunstlæreren Helene Lise Olsen.

På den katolske privatskole Sankt Ansgars Skole, der ligger på Nørrebrogade lige over for Fælledvej, har eleverne kunst fra 1. til 8. klasse, og 8.xy er det første hold, der har haft kunst i alle årene.

“Nu har de nået en alder, hvor de både pludselig færdes i hele bydelen og hænger ud alle mulige steder på egen hånd, og hvor de selv har ideerne og kreativiteten til at finde på projekter. Og deres idé var altså, at vi som en skole, der ligger ved indgangen til Nørrebro, skulle trække noget af Nørrebro ind på skolen,” siger Helene Lise Olsen, der supplerede med ideen at arbejde med skæve perspektiver på runde plader for at spejle diversiteten i byrummet.

Fra venstre: Jørgen Haugen Sørensens skulptur ‘Huset, der regner’ på Sankt Hans Torv, to motiver fra Superkilens Den Røde Plads samt svanemor og hendes ællinger ved Søerne.

Eleverne søgte derpå skoleledelsen om pengene til de store, runde lærreder, malingen og de nye pensler, de skulle bruge for at lave deres unikke Nørrebro-værker, og så gik de ellers i gang med at skabe sig overblik over de forskellige områder i bydelen.

De lavede 50 skitser fra alle mulige steder på Nørrebro og valgte så på demokratisk vis, hvilke 8 motiver de skulle gå videre med og male i grupper. Valget faldt på Nørrebro Station, Søerne, Nørrebrogade, Sankt Hans Torv, Assistens Kirkegård og endelig Superkilen med henholdsvis ét motiv fra Den Sorte Plads og to motiver fra Den Røde Plads.

Fra venstre: Nørrebro Station, Den Sorte Plads, den karakteristiske gule mur om Assistenten samt Seppo Mattinens snart hedengangne gavlmaleri ‘Cykelpigen’ på Nørrebrogade.

I fredags holdt 8.xy sammen med Helene Lise Olsen og hjælpelærer Nellie Ebrahimi Coogan fernisering i Sankt Johannes Kirke for skolens øvrige elever og personale samt forældre.

Det er nu planen at hænge værkerne op forskellige steder på skolen, men inden da laver 8.xy en pop-up udstilling i dag tirsdag den 12. November 2019 mellem kl. 12.30 og kl. 13.30, enten på trappen lige foran skolen i Nørrebrogade 27 eller – hvis vejret tillader det – på Dronning Louises Bro.

Så tag gerne madpakken med ned forbi i frokostpausen og tag et kig på de fine værker!

Fotos: Helene Lise Olsen

Om Sankt Ansgars Skole

Sankt Ansgars Skole er en katolsk privatskole, der bygger på det katolsk-kristne menneskesyn. Man behøver dog ikke være katolik for at blive optaget på skolen, der rummer en god håndfuld religioner og over 25 forskellige nationaliteter. 

De godt 300 elever kommer fra hele byen, men langt størstedelen bor på Nørrebro.

Related Articles

X