MN logo rgb web 300x77
Sjællandsgade Bad genåbner fællesbad efter stormøde

Sjællandsgade Bad genåbner fællesbad efter stormøde

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
De frivillige i den gamle badeanstalt kommer på kursus i at håndtere problemer mellem de badende, og bad for blandede køn ventes at blive genindført i begyndelsen af december.

“Det gik rigtig godt. Vi har lagt en plan for, hvordan vi kommer videre, og har tillid til, at vi sagtens kan løfte opgaven med at åbne fællesbadet igen.”

Ordene kommer fra frivilligkoordinator og driftsansvarlig i Sjællandsgade Bad, Lene H. Eriksen, efter at frivillige og brugere har holdt stormøde om badekulturen på den mere end 100 år gamle og frivilligt drevne badeanstalt.

Sjællandsgade Bad lukkede i slutningen af september midlertidigt ned for fredagens fællesbad, fordi kvindelige og feminine brugere havde følt sig ramt af upassende opmærksomhed, og der ifølge bestyrelsen efterhånden var kommet en “overrepræsentation af maskulin energi” i badet om fredagen.

Læs også: Sjællandsgade Bad lukker fællesbad på grund af “maskulin energi”

Forinden var gået et forløb, hvor de frivillige tre fredage i træk havde sat sig ned og talt med gæsterne om badekulturen på de kønsblandede åbningsdage. 

“Vi snakkede både med mænd og kvinder, der godt kunne genkende problematikken. Og det blev også en øjenåbner for folk, der ikke umiddelbart havde tænkt over, at der var et problem. Så det har været en læringsproces,” fortæller frivilligkoordinatoren, der benytter lejligheden til at udrydde en misforståelse:

Det er blandt visse udenforstående blevet udlagt, som om at problemerne med “maskulin energi” stammede fra mænd af anden etnisk herkomst end dansk. Men det afviser Lene H. Eriksen på det bestemteste:

“Det har overhovedet ikke noget på sig. Det er slet, slet ikke den oplevelse, jeg har,” siger hun.

På det just afholdte stormøde blev det aftalt, at de frivillige får et kursus i at håndtere de problemer, der kan opstå de badende imellem, så de kan tage vare på det rum, man gerne vil skabe for gæsterne i fællesbadet.

Kurset er fordelt på to workshops, hvoraf den første finder sted på fredag 15. november. Her beslutter man så den endelige genåbningsdato for fællesbadet, men forventningen er, at det bliver i starten af december.

“Og så håber vi, vi kan finde midler til evaluering og opfølgning med de frivillige hvert halve år fremover. Vi vil hellere forebygge og tage tingene i opløbet, så vi kan bevare den rette stemning hele tiden og ikke skal ud at lave brandslukning igen” slutter frivilligkoordinatoren. 

Topfoto: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Related Articles

X