MN logo rgb web 300x77
Skraldestrejke afsluttet: Udskiftning af biler sat på pause

Skraldestrejke afsluttet: Udskiftning af biler sat på pause

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Skraldemændene har genoptaget arbejdet på Nørrebro og Østerbro i dag, efter at planerne om at udskifte deres biler med en model med mindre sigtbarhed er sat på pause.

Efter to dage med overfyldte affaldscontainere får nørrebroerne igen fjernet skrald fra i dag.

Skraldemændene fra City Renovation har nemlig genoptaget arbejdet her på Nørrebro samt på Østerbro efter at have fået lovning på, at de foreløbig kan fortsætte med at køre i deres nuværende biler, som ellers skulle have været skiftet ud med en anden model med mindre sigtbarhed.

Læs også: Skraldemænd har nedlagt arbejdet på Nørrebro

“Løsningen er lige nu, at planen er sat på pause, og at vi får lov at køre videre i de biler, vi har nu. Og at hvis der så senere skal ske ændringer, så vil de foregå i samarbejde mellem Amager Ressourcecenter, kommunen og vores firme,” siger tillidsmand for skraldemændene i City Renovation, Kim Rosenberg.

Den planlagte udskiftning af biler var netop årsagen til, at skraldemændene havde nedlagt arbejdet.

De nuværende biler har nemlig en ekstra rude i højre fordør, der øger sigtbarheden til forbipasserende cyklister og dermed nedsætter risikoen for højresvingsulykker.

Denne type dør findes ifølge Kim Rosenberg ikke i de biler, skraldemændene havde fået besked om at skulle skifte til.

Lastbiler med lave rudeunderkanter og ekstra ruder i højre dør anbefales i den ’Best practice’ for indretning og valg af lastbil, som Dansk Transport og Logistik, Fagligt Fælles Forbund, De Danske Bilimportører og Færdselsstyrelsen har udarbejdet i fællesskab.

Her ses City Renovations nuværende biler med den ekstra rude i højre fordør. Planerne om at udskifte dem med en anden model uden denne ekstra sigtbarhed er nu udskudt på ubestemt tid, og skraldemændene har geoptaget arbejdet. 

Topbillede: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Related Articles

X