MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Skraldestrejke afsluttet: Udskiftning af biler sat på pause

Skraldestrejke afsluttet: Udskiftning af biler sat på pause

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Skraldemændene har genoptaget arbejdet på Nørrebro og Østerbro i dag, efter at planerne om at udskifte deres biler med en model med mindre sigtbarhed er sat på pause.

Efter to dage med overfyldte affaldscontainere får nørrebroerne igen fjernet skrald fra i dag.

Skraldemændene fra City Renovation har nemlig genoptaget arbejdet her på Nørrebro samt på Østerbro efter at have fået lovning på, at de foreløbig kan fortsætte med at køre i deres nuværende biler, som ellers skulle have været skiftet ud med en anden model med mindre sigtbarhed.

Læs også: Skraldemænd har nedlagt arbejdet på Nørrebro

“Løsningen er lige nu, at planen er sat på pause, og at vi får lov at køre videre i de biler, vi har nu. Og at hvis der så senere skal ske ændringer, så vil de foregå i samarbejde mellem Amager Ressourcecenter, kommunen og vores firme,” siger tillidsmand for skraldemændene i City Renovation, Kim Rosenberg.

Den planlagte udskiftning af biler var netop årsagen til, at skraldemændene havde nedlagt arbejdet.

De nuværende biler har nemlig en ekstra rude i højre fordør, der øger sigtbarheden til forbipasserende cyklister og dermed nedsætter risikoen for højresvingsulykker.

Denne type dør findes ifølge Kim Rosenberg ikke i de biler, skraldemændene havde fået besked om at skulle skifte til.

Lastbiler med lave rudeunderkanter og ekstra ruder i højre dør anbefales i den ’Best practice’ for indretning og valg af lastbil, som Dansk Transport og Logistik, Fagligt Fælles Forbund, De Danske Bilimportører og Færdselsstyrelsen har udarbejdet i fællesskab.

Her ses City Renovations nuværende biler med den ekstra rude i højre fordør. Planerne om at udskifte dem med en anden model uden denne ekstra sigtbarhed er nu udskudt på ubestemt tid, og skraldemændene har geoptaget arbejdet. 

Topbillede: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X