MN logo rgb web 300x77
Slut med forbudt: Nu ophæves opholdsforbuddet i Nørrebroparken

Slut med forbudt: Nu ophæves opholdsforbuddet i Nørrebroparken

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Efter at dele af Nørrebroparken har været underlagt periodevist opholdsforbud de seneste seks weekender har Københavns Politi besluttet at dropppe opholdsforbudet og i stedet udnævne en enkelt advarselszone.

Arkivfoto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Du behøver ikke længere tænke over, hvor du sætter dig for et hvil, når du færdes i Nørrebroparken i aften-og nattetimerne i løbet af weekenden.

Efter halvanden måned med delvist opholdforbud i weekenderne har Københavns Politi nu meddelt, at opholdsforbudet ikke forlænges, men at området ved Skateparken i stedet bliver en såkaldt advarselszone.

“Vi monitorerer situationen tæt og kan se, at der – i takt med, at temperaturerne er faldet – er færre mennesker ude i områderne. Derfor forlænger vi ikke opholdsforbuddene, men etablerer i stedet advarselszoner nogle af stederne,” udtaler politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, i en pressemeddelelse.

Advarselszoner er områder, som man frit kan færdes i, men hvor politiet er ekstra til stede. 

“Smittetallet er stadig højt, og derfor vil vi fortsat være markant til stede, ligesom vi vil holde ekstra øje med advarselszonerne. Ser vi igen en udvikling, som udgør en smittefare, er vi parate til at indføre midlertidige opholdsforbud igen,” siger politidirektøren. 

Det område af Nørrebroparken, som nu bliver en advarselszone, bliver fremover den eneste advarselszone her i bydelen.

Det køligere vejr har nemlig også fået politiet til at droppe Dronning Louises Bro som advarselszone.

Justeringerne betyder også, at opholdforbuddet i Kødbyen på Vesterbro droppes til fordel for en lignende status som advarselszone, og at Kongens Have, Fælledparken, Islands Brygge udgår fra listen over advarselszoner:

De fire tilbageværende advarselszoner er altså området ved Skateparken i Nørrebroparken, Kødbyen, Vestergade og en del af Gothersgade. 

Den nye advarselszone i området ved Skateparken i Nørrebroparken (det område, Københavns tidligere har betegnet som zone A) dækker området fra Hillerødgade til og med skaterampen ved Friheden. Illustration: Københavns Politi. 

Related Articles

X