MN logo rgb web 300x77
Stadig risiko for vold: Visitationszone på Nørrebro forlænges igen

Stadig risiko for vold: Visitationszone på Nørrebro forlænges igen

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Københavns Politi indleder det nye år med at forlænge de to visitationszoner, der blandt andet dækker hele Nørrebro, med yderligere to uger.

18. januar meddelte Københavns Politi, at visitationszonerne endu en gang forlænges med to uger, denne gang frem til den 1. februar 2022.

Den igangværende rocker- og bandekonflikt er ifølge Københavns Politi langt fra slut, og derfor har man endnu en gang valgt at forlænge de visitationszoner – zoner, hvor politiet uden konkret mistanke kan foretage stikprøvevisitationer af personer, deres ejendele og deres biler – som blev indført i begyndelsen af december.

Den ene af de to visitationszoner dækker hele Nørrebro, som 2. december lagde gader til et formodet banderelateret skuddrab. Siden er i alt fire mand blevet anholdt i sagen, mens der fortsat har været skud- og voldsepisoder flere andre steder i byen og i de københavnske forstæder. Den anden visitationszone dækker Tingbjerg/Husum.

Visitationszonerne har været forlænget flere gange og skulle være udløbet i dag, men er altså nu forlænget frem til den 18. januar 2022 kl. 18.00.

“Zonerne er først og fremmest et værktøj, vi bruger for at sikre trygheden hos de borgere, der bor i områderne. Vi vurderer, at der stadig er en risiko for, at der i rocker- og bandemiljøet kan opstå voldelige episoder, og derfor har vi besluttet at forlænge visitationszonerne, så vi bl.a. kan undersøge, om personer har våben på sig eller i deres køretøjer,” siger politidirektør Anne Tønnes.

Københavns Politi er stadig i fuld gang med at efterforske de mange banderelaterede voldsepisoder og har stadig generelt en øget tilstedeværelse i de to visitationszoner.

211203 Visitationszone 2
Visitationszone 2 omfatter hele Nørrebro og Nordvest i følgende område:
Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej – Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkallé – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Allé – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.
Kort: Københavns Politi.


 

Related Articles

X