MN logo rgb web 300x77
Staycation på Nørrebro: Junglestemning og fynske øl på stenbroen

Staycation på Nørrebro: Junglestemning og fynske øl på stenbroen

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
#SupportYourLocal: Halvanden måned efter at det nye Urban Camper Hostel i Nørrebro Bycenter gik i gang med at udvide og øge antallet af værelser lukkede landet ned på grund af corona. Nu håber folkene bag, at de lokale vil kigge forbi i baren og anbefale stedet til familie og venner, der skal på besøg i København.

Fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

127 dage. Så længe nåede det jungleinspirerede hostel Urban Camper på kanten mellem Nørrebro og Nordvest at have de indendørs teltduge slået op i første omgang.

Vi nåede lige netop at fortælle om det nye og anderledes hostel her på Mit Nørrebro, da COVID-19 lukkede Danmark og store dele af verden ned.

For at det ikke skal være løgn, var holdet bag det urbane junglehostel i slutningen af januar netop gået i gang med en udvidelse, fortæller Sigurd Mejlstrøm, en af stedets to direktører.

“Vi har to etager, men stod for meget af håndværkerarbejdet selv og havde til at begynde med brug for en masse lagerplads. Så planen var først kun at åbne for sovepladser ovenpå og for vores fællesområde og så åbne det sidste senere,” siger han og fortsætter:

“Vi åbnede jo i lavsæsonen i november sidste år, men havde en supergod start og besluttede os for at øge antallet af sovepladser fra 168 til 230, så vi var klar til de store begivenheder som EM, Tour de France og Copenhagen Pride…”

.

Brat opbremsning

Efter at have været lukket i præcis 100 dage åbnede Urban Camper Hostel i fredags den 26. juni igen op for såvel sovende gæster som for den tilknyttede bar.

Hvor majoriteten af gæster i vandrerhjemmets korte åbningstid har været fra udlandet, har man under perioden med grænserestriktioner oplevet at få flere bookinger fra danskere, der bliver hjemme og kommer for at se København. 

Og efter grænseåbningen til stort set alle EU-lande har Urban Camper igen fået flere bookinger fra udlændinge, især i august og september.

Alligevel regner Sigurd Mejlstrøm med, at omsætningen for dem ligesom for resten af rejsebranchen bliver væsentligt mindre end oprindeligt budgetteret.

Læs også: Staycation på Nørrebro: Mød hele verden på Globalhagen Hostel

Han har tidligere arbejdet på en række hoteller og hostels i bla. Syd-og Centralamerika, i Kødbyen og på Bella Sky på Amager, hvor han blev ansat lige efter finanskrisen.

“Og det her er værre end efter finanskrisen. Der har i nyere tid aldrig været sådan en brat opbremsning i form af restriktioner og nedlukning. Vi lå til en rigtig fin sommer, og uger efter var det forsvundet. Det er en meget alvorlig situation for vores branche, men indtil nu har vi klaret os igennem på hjælpepakker og aftaler med vores leverandører,” siger direktøren, der endnu ikke har måttet sige farvel til nogen af de i alt 11 ansatte.

.

Særligt trækplaster for fynboer

For at kunne komme igennem denne meget anderledes sæson har Urban Camper Hostel skruet diverse pakker og tilbud sammen på overnatningerne – og så håber man også på, at nogle af vi lokale vil lægge vejen forbi stedets bar i løbet af sommeren.

“Vi har et stort fællesområde med shuffleboards og andre spil, så vi håber, folk har lyst til at kigge ind og drikke en øl eller en drink og spille et spil,” siger Sigurd Mejlstrøm, der har et helt særligt lokkemiddel til de lokale studerende og andre tilflyttere, der har deres rødder på Fyn:

“Vi har Odense Pilsner og Odense Classic fra Albani – det er der ikke så mange her i byen, der har. Vi har faktisk oplevet, at der er fynboer, der har set den stå i vinduet og er kommet op for at smage,” fortæller direktøren, der selvfølgelig heller ikke vil have det fjerneste imod, hvis man fortæller hele den fynske familie – og alle andre med planer om at besøge København– at der findes et sjovt og uhøjtideligt jungletelt-hostel lige ved Nørrebro Station.

Related Articles

X