MN logo rgb web 300x77
Staycation på Nørrebro: Mød hele verden på Globalhagen Hostel

Staycation på Nørrebro: Mød hele verden på Globalhagen Hostel

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
#SupportYourLocal: Mellemfolkeligt Samvirkes hostel i Ravnsborggade er netop åbnet igen efter nedlukningen og forbereder sig på en anderledes sommer uden udenlandske turister og faste MS-kursister – med et godt tilbud til danske familier som en del af strategien.

Fotos: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk. Topfoto viser studentermedhjælp Mazey foran det kort, der viser, hvilke lande Globalhagens værelser er tematiseret efter.

Nu er det jo sjældent, at man napper en betalt overnatning i sin egen bydel.

Men måske har du familie og venner, der planlægger at tilbringe en del af den rejsefri corona-sommer i København, eller måske er du en exil-nørrebroer, der kun kommer på besøg hos os af og til?

I begge tilfælde er det værd at have Mellemfolkeligt Samvirkes både lokale og globale hostel Globalhagen i Ravnsborggade i tankerne.

Det fem år gamle hostel, der er indrettet med genbrugsmaterialer og drevet ved hjælp af frivillige, genåbnede 9. juni efter at have holdt lukket pga. coronavirus siden 13. marts.

Normalt består en overvejende del af Globalhagens gæster af unge mennesker fra hele verden og af danskere, der har tilmeldt sig Mellemfolkeligt Samvirkes frivilligprogram i udlandet, Global Contact, og som en del af det kommer på kursus i København inden afrejsen.

“Og så bor de her hos os. Men vi ved ikke, hvornår programmet starter op igen – næste kursus er sat til september, og der er det jo ikke til at sige, hvor meget der er blevet åbnet op for grænserne,” siger Globalhagens administrator Caroline Hoffmann.

.

Så selvom Globalhagen er et anderledes hostel, der drives nonprofit, må de som mange andre virksomheder i rejse-og oplevelsesbranchen tænke i nye kunder, koncepter og indtjeningsmuligheder.

“Vi plejer at have et max overnatningstal på 10 dage, fordi vi netop vil fungere som hostel og ikke som pensionat eller kollegium. Men nu prøver vi fx at række ud til danske håndværkere og tilbyde langtidsbooking og til Copenhagen Business Academy for at høre, om de mangler boliger til de studerende til september,” fortæller Caroline Hoffmann.

Samtidig er personale og frivillige ved at gøre stedet mere familievenligt for at tiltrække danske familier sommeren over – fx er der blevet indkøbt barnesenge og lavet puslebordsplads på et af toiletterne.

“Og så er en af vores frivillige i gang med at kontakte influencers ude i landet for at finde en hip børnefamilie, som man kan følge på tur her til København.” 

.

En del af den familievenlige strategi er et tilbud, hvor en familie kan booke et værelse med plads til to voksne og tre børn for 875 kr. per nat – og hvis man booker fire nætter i træk, får man den sidste nat gratis. Altså 2.625 kr. for hele familien for fire nætter centralt på Nørrebro.

På ægte hostelvis skal man selvfølgelig indstille sig på fælles bad på gangen,

“Men vi gør selvfølgelig ekstra rent og spritter af over det hele,” siger Caroline Hoffmann, der har en mangeårig fortid i hotelbranchen.

Opbakning fra de lokale påskønnes

På Globalhagen er de kun fire fastansatte til – med hjælp fra en række frivillige – at drive både Globalhagen Hostel og den tilhørende café Mellemrummet samt at stå for udlejningen af mødelokaler i Mellemfolkeligt Samvirkes bygning på Fælledvej 12, der i parentes bemærket er Nørrebros ældste bygning.

Alligevel har de som følge af coronakrisen alle været nødt til at gå ned i tid – to af dem til 35, to andre til 30 timer. Stedets to studentermedhjælpere er også gået fra 15 til 7 timer hver.

.

Derfor håber Caroline Hoffmann også, at nørrebroerne vil være med til at bakke op om Globalhagen, både ved at anbefale hostellet til danske sommergæster og ved at booke lokalerne hos dem, hvis man fx mangler et lokale til andelsforenings generalforsamling.

Endelig ville det glæde hende meget at få flere besøg fra lokale i Café Mellemrummet, som også er åben for ikke-overnattende og byder på blandt andet stand-up comedy, koncerter, debataftener og events som fx tøjbytte.

“Folk er heldigvis kommet igen på Mellemrummet, som er den del, der kører allerbedst lige nu. Men caféen er i mange år kun lige løbet rundt, så hvis flere lokale kunne komme og bruge den, ville det være fedt,” lyder det fra Globalhagens administrator

GLOBALHAGEN

• Åbnede i 2015

• Har 20 værelser med plads til 100 mennesker. Der er både private/ familieværelser og dorms. 

• Er indrettet med genbrugsmaterialer, primært af frivillige.

• Værelserne har hvert deres tema efter de lande, hvor Mellemfolkeligt Samvirke arbejder for at udrydde fattigdom og styrke menneskerettigheder.  

• Har normalt 8.000 gæster og 20.000 overnatninger per år.

Related Articles

X