MN logo rgb web 300x77
Stengade udskyder genåbning efter nye corona-restriktioner

Stengade udskyder genåbning efter nye corona-restriktioner

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Bestyrelsen for Spillestedet Stengade mener, at kombinationen af det nuværende københavnske smittetal og stedets indretning gør det sundhedsmæssigt uforsvarligt at afholde koncerter. Genåbningen er derfor udskudt til 1. november.

Foto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Hvor to af Nørrebros garvede restauratører netop har meldt ud, at de nok skal komme igennem endnu en omgang med skrappe corona-restriktioner, står det anderledes til med spillesteds-institutionen Stengade.

Her har man besluttet helt at udskyde genåbningen og aflyse alle koncerter foreløbigt frem til og med 31. oktober.

“Vi har i mange år bidraget til Nørrebro, frivillighed, vækstlag og musik, og det ønsker vi fortsat at gøre. Men vi har også et ansvar for at tænke langsigtet, styre Stengade gennem denne krise og gøre, hvad vi kan for, at Stengade også er her om 2, 5 og 10 år,” skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse.

“Vi mener ikke, det er sundhedsmæssigt forsvarligt for os at åbne nu. Dels på grund af det stigende antal smittede i København, men i særdeleshed på grund af de smalle passager, vi har mellem indgang, koncertsal og toiletter på spillestedet,” lyder forklaringen.

Bestyrelsen lægger dog ikke skjul på, at beslutningen også skyldes spillestedets økonomi:

“Stengade er et honorarstøttet spillested, som har en driftsaftale med Københavns Kommune. Men vi er i høj grad også afhængige af at have en egenindtægt hvert år. Stengade har ikke en økonomi, der kan tåle flere måneder med tab,” understeges det. 

Stengade har allerede mistet en del indtægter i år i forbindelse med aflysninger og nedlukning, bl.a. fra det frivilligt drevne spillesteds faste bar på Roskilde Festival.

“At vi endvidere er i en uafklaret situation om, hvorvidt vores nuværende driftsaftale med kommunen – som udløber d. 31. december – forlænges, gør vores økonomiske situation endnu mere usikker,” erkender bestyrelsen.

Related Articles

X