Mit Nørrebro

Stevnsgade Basketball i store op- og nedture over weekenden

Stevnsgade Basketball i store op- og nedture over weekenden

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel
Basketballklubben har misbrugt offentlige midler og lavet falske bilag, viser ny rapport, som kom frem i fredags. Midt i stormvejret spillede både kvindeholdet og kørestolsholdet Stevnsgade LowRiders pokalfinaler – med én sejr og ét nederlag til følge.

Stevnsgade Basketball har en lang og hæderkronet historie på Nørrebro, men nu kan klubbens fremtid være truet.

En rapport fra Københavns Kommunes uafhængige kontrolmyndighed Intern Revision viser nemlig, at klubben har misbrugt midler og snydt sig til tilskud for i alt 642.276 kr.

Et af de grelleste eksempler på misbruget er, at Stevnsgade Basketball fik bevilliget 300.000 kroner til udviklingen af kørestolsbasket for børn og unge med fysiske handicaps, men ikke kan redegøre for, hvor 216.444 kroner af bevillingen havnede.

Undersøgelsen har ifølge rapporten afdækket følgende forhold: 

  1. 427.424 kr. fra en række af Københavns Kommunes projekttilskud til foreningen er ikke anvendt i overensstemmelse med formålet for tildelingen af tilskuddet, og dokumentationen for afholdte udgifter på 257.144 kr. er konstruerede falske bilag. 
  2. Foreningen har indberettet for mange medlemmer under 25 år i årene 2016, 2017 og 2018 og har derved modtaget 214.852 kr. for meget i medlemstilskud. 
  3. Flere forhold vedrørende udbetaling af løn og godtgørelser samt indberetning til SKAT er ikke i overensstemmelse med gældende regler. 
  4. Foreningen er voldsomt udfordret på likviditet i forhold til fortsat drift. 

Den nu tidligere formand for Stevnsgade Basketball, Ove Thelin, siger til TV2 Lorry, at klubben “i hans verden aldrig har svindlet”.

Med hensyn til midlerne til kørestolsbasket for børn og unge forklarer han, at bestyrelsen på daværende tidspunkt valgte at bruge pengene på at holde klubbens seniorhold oppe i rækkerne – i den overbevisning, at der også var penge nok til udviklingen af kørestolsbasket senere hen. 

“Det må vi erkende i dag, at vi ikke skulle have gjort,” siger Ove Thelin til TV2 Lorry.

Klubbens nuværende ledelse, som afsatte Ove Thelin på en generalforsamling i august 2018, ærgrer sig over episoden:

“Vi ser frem til at få afklaring på sagen. Vi sidder en helt ny bestyrelse klar til at føre klubbens gode intentioner og arbejde videre,” skriver formanden for Stevnsgade Basketball, Linda Herskov, til TV 2 Lorry.

Sagen har været politianmeldt siden sidste år og bliver fortsat efterforsket. 

Herreklubben understreger uafhængighed

Skriverierne i pressen førte fredag til, at herreholdets klub, Stevnsgade Copenhagen Basketball, følte behov for på deres Facebook-profil at understrege, at de ikke har noget med den verserende sag at gøre:

“Vi må pointere, at Stevnsgade Copenhagen IKKE er indblandet. Stevnsgade Copenhagen er en selvstændig virksomhed, der er koncentreret omkring herrernes hold i Basketligaen. Vi har egen økonomi, egen ledelse og egen bestyrelse,” skrev klubben – med fortsættelsen:

“Vi ønsker selvfølgeligt det bedste for moderklubben og ved, at deres nye bestyrelse arbejder på højtryk for at finde en løsning.”

Pokalfinaler med hvert sit udfald

Midt i al turbulensen skulle såvel kvindeholdet som kørestolsholdet i Stevnsgade Basketball spille pokalfinaler i weekenden.

Kvinderne fra Stevnsgade tabte lørdag til Aabyhøj i Forum Horsens, mens kørestolsholdet Stevnsgade LowRiders vandt over Viborg Dunkers på hjemmebane i Nørrebrohallen og dermed kan kalde sig pokalvindere 2019.

Du kan læse hele rapporten med undersøgelsen af regnskaberne fra Stevnsgade Basketball  her

Om Stevnsgade Basketball

• Blev stiftet den 5. maj 1958 af lærere og elever på Stevnsgade Skole og holdt indtil 1972 til på Stevnsgade Skole. 

• Da den sidste sporvogn forlod Nørrebro Remise i 1972, deltog klubben aktivt i ombygningen fra remise til den Nørrebrohal, som kendes i dag. 

• Nørrebrohallen har siden 1972 været klubbens base, hvor den stadigt primært træner og har kontor, klublokaler, møderum og lektierum. 

• Stevnsgade Basketball står bag det populære Folkebanko i Nørrebrohallens Multisal. 

Kilde: Klubbens hjemmeside

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X