Mit Nørrebro
#StøtLokalt: Lokal sommelier vil tage snobberiet ud af vinsmagning

#StøtLokalt: Lokal sommelier vil tage snobberiet ud af vinsmagning

Bag adventsgaven #4: Camilla Plougsted har trodset alle odds og startet ny virksomhed midt i et coronaår. Nemt har det ikke været – men hun VIL lykkes med at tilbyde nørrebroere og alle andre sanselige vinoplevelser fra Nordic Sommelier Academy i Ryesgade.

Foto: Lars Christian Vibild, larsvibild.dk

Du kan vinde 2 billetter til Nordic Sommelier Academys vinsmagnings-introkursus ’Crash & Burn’ i Mit Nørrebros adventskalender på vores Facebook-side fra på søndag den 20. december.

Er der noget, vi efter dette opslidende corona-år snart har brug for, så er det at sanse, smage og bare være – sammen.

Og det er netop det, som det nye Nordic Sommelier Academy i Ryesgade 10 handler om.

Med kursus- og eventnavne som ’Kvinde kend din drue’, ’Mand kend din stok’, ’Bingo og Bobler’, ’Sjat & Snak’ og ’Crash & Burn’ lægger sommelier Camilla Plougsted – der selv bor på Nørrebro – op til, at det dér med vin ikke skal være så højtidelig en affære.

Til gengæld må det meget gerne være både sanseligt og sjovt.

“Vin kan hurtigt blive snobbet. Mange sommelierer vil gerne holde prestigesmagninger for de få, det vil jeg ikke – jeg vil hellere have fat i de mange,” siger Camilla Plougsted.

Tre ydelser, ét fokus

Nordic Sommelier Academy tilbyder grundlæggende tre forskellige ydelser:

Deciderede sommerlieruddannelser, foredragsrækker med tilhørende vine– og så de mere folkelige og umiddelbare vinsmagninger.

I alle tre sammenhænge er der – helt uafhængigt af corona – tale om små holdstørrelser med max 16 og helt ned til 5 tilmeldte, så vinfællesskabet bliver en intim oplevelse.

Camilla Plougsted er selv forholdsvist ny i branchen. Hun har en lang baggrund som selvstændig inden for salg af blandt andet legetøj og babyudstyr, med en helt frisk sommelier-uddannelse fra 2019.

Og for hende er gæstekontakten alfa og omega.

“Hvad oplever man, når man drikker vin, hvordan er stemningen, hvordan er aromaen? Jeg er ikke som så mange andre sommelierer fokuseret på vinproducenterne – man behøver ikke vide noget om en producent for at kunne smage og sanse vin,” som hun udtrykker det.

Stor appel regionalt – nu gælder det lokalt

Camilla Plougsted åbnede i lokalerne i Ryesgade – på hjørnet af Læssøesgade – 10. november.

Og inden da nåede hun at afholde en række arrangementer, bla. med den lokale socialøkonomiske virksomhed Send Flere Krydderier i kulturhuset Union på Nørre Allé.

“Og vi har fået rigtig god feedback. Det virker, som om vi har ramt et eller andet, ikke mindst hos kvinderne,” siger Camilla Plougsted, som klukker lidt over, at de første mange kunder slet ikke – som ellers forventet – er kommet fra Nørrebro.

“Vi troede, vi ville få fat på de lokale – men i stedet har vi haft kunder fra fx Kalundborg, Hillerød og Humlebæk, som har fundet os via Billetto,” fortæller den uhøjtidelige sommelier, som glæder sig til – når corona tillader det – at møde flere lokale vinnysgerrige.

“Jeg ser ind i en meget træls vinter, hvor jeg højst sandsynligt ikke kommer til at have en omsætning i januar. Og jeg skal have lejet det ene af mine lokaler ud, for at jeg kan holde skruen i vandet. Men hvorfor skulle det være anderledes for mig end for alle andre – det skal da ikke være nemt!,” siger Camilla Plougsted grinende – og fortsætter:

“Jeg har lejet lokalerne i fire år, så det skal bare lykkes. Der er ikke noget alternativ.”

X