MN logo rgb web 300x77
Storstilet politiaktion gav beskedent udbytte

Storstilet politiaktion gav beskedent udbytte

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Politiet fandt hverken sprængstoffer eller skydevåben under morgenens ransagningsaktion mod 31 adresser i København og på Vestegnen – herunder i Mjølnerparken.

Tre knive, et slagvåben, en peberspray, kontanter og narkotika. Det var, hvad Særlig Efterforskning Øst (SEØ), Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi 

fandt, da de gennemførte en koordineret ransagningsaktion mod 31 adresser samt flere baggårde og grønne områder i de to politikredse.

Her på Nørrebro fandt der ransagninger sted i Mjølnerparken, Sigynsgade og Rovsingsgade.Hele Rovsingsgade blev i den forbindelse spærret midlertidigt af, og en beboelsesejendom fik besøg af Rullemarie og bomberyddere fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD).

Politiinspektør Torben Svarrer understreger dog, at der ikke på nogen af de 31 adresser er fundet sprængstoffer eller andre sprængningselementer, ligesom politiet ikke stødte på andre alvorlige våben, herunder skydevåben.

Baggrunden for aktionen var, at der siden februar har været 13 sprængninger i Storkøbenhavn, og at der på det seneste er sket en opblusning af bandekonflikten mellem de to grupperinger NNV og Brothas. Herudover har politiet i sidste uge beslaglagt 57 skydevåben og en stor mængde ammunition på Fyn – skyts, man mener har været beregnet til brug i bandemiljøerne. 

“Vores efterforskning og efterretninger gør, at vi begynder at se en kobling mellem nogle af sprængningerne i Storkøbenhavn og bandemiljøet, og derfor har vi foretaget den her massive ransagningsaktion i dag. Det er dog vigtigt at understrege, at det langt fra er alle sprængningerne, hvor vi ser den kobling,« siger leder af Særlig Efterforskning Øst, politiinspektør Torben Svarrer. 

Københavns Politi har i forbindelse med dagens aktion haft deres mobile politistation med lokale betjente til stede i Mjølnerparken.

Fotos: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Related Articles

X