Mit Nørrebro
Storstilet politiaktion gav beskedent udbytte

Storstilet politiaktion gav beskedent udbytte

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Politiet fandt hverken sprængstoffer eller skydevåben under morgenens ransagningsaktion mod 31 adresser i København og på Vestegnen – herunder i Mjølnerparken.

Tre knive, et slagvåben, en peberspray, kontanter og narkotika. Det var, hvad Særlig Efterforskning Øst (SEØ), Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi 

fandt, da de gennemførte en koordineret ransagningsaktion mod 31 adresser samt flere baggårde og grønne områder i de to politikredse.

Her på Nørrebro fandt der ransagninger sted i Mjølnerparken, Sigynsgade og Rovsingsgade.Hele Rovsingsgade blev i den forbindelse spærret midlertidigt af, og en beboelsesejendom fik besøg af Rullemarie og bomberyddere fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD).

Politiinspektør Torben Svarrer understreger dog, at der ikke på nogen af de 31 adresser er fundet sprængstoffer eller andre sprængningselementer, ligesom politiet ikke stødte på andre alvorlige våben, herunder skydevåben.

Baggrunden for aktionen var, at der siden februar har været 13 sprængninger i Storkøbenhavn, og at der på det seneste er sket en opblusning af bandekonflikten mellem de to grupperinger NNV og Brothas. Herudover har politiet i sidste uge beslaglagt 57 skydevåben og en stor mængde ammunition på Fyn – skyts, man mener har været beregnet til brug i bandemiljøerne. 

“Vores efterforskning og efterretninger gør, at vi begynder at se en kobling mellem nogle af sprængningerne i Storkøbenhavn og bandemiljøet, og derfor har vi foretaget den her massive ransagningsaktion i dag. Det er dog vigtigt at understrege, at det langt fra er alle sprængningerne, hvor vi ser den kobling,« siger leder af Særlig Efterforskning Øst, politiinspektør Torben Svarrer. 

Københavns Politi har i forbindelse med dagens aktion haft deres mobile politistation med lokale betjente til stede i Mjølnerparken.

Fotos: Lars Christian Vibild, @lcvibild

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Related Articles

Få 15% rabat, når du handler lokalt

Bliv medlem af Mit Nørrebro og få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events

X