MN logo rgb web 300x77
Tag den, corona: Lundtoftegade laver Danmarks højeste altanbanko

Tag den, corona: Lundtoftegade laver Danmarks højeste altanbanko

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
Sammen hver for sig: 1.600 mennesker fordelt på 699 lejligheder i op til 12 etagers højde. Beboerne i AKB Lundtoftegade arrangerer nu to kæmpe bankospil fra altanerne i boligforeningens otte højhuse.

“Man kan jo godt blive lidt desperat i denne tid, hvor mange sidder for sig selv, så vi har tænkt over, hvordan man kan dyrke naboskabet og fællesskabet på afstand.”

Man kan høre latteren boble lige under overfladen i stemmen på Søren-Emil Schütt, beboerformand for AKB Lundtoftegade. 

Han kan nemlig sagtens selv se det sjovt i den umiddelbart absurde idé om at spille banko fra altanerne i boligforeningens otte 12-etagers højhuse.

Men i disse corona-tider skal der tænkes kreativt og gerne en smule tosset, også selvom – eller måske netop fordi – det sker på en alvorlig baggrund.

Derfor er det ganske vist, at beboerbestyrelsen lørdag den 4. og (lang)fredag den 10. april afholder, hvad de selv kalder ’Danmarks højeste altanbanko’.

“Vi kommer til på skift at stå nede mellem blokkene med en bankotromle på hjul, en mikrofon og et højttaleranlæg, og så råber vi tallene op til dem, der sidder og spiller med på altanerne,” forklarer beboerformanden.

Når en spiller får banko, skal han eller hun naturligvis gjalde ’BANKO!’ så højt som muligt ud over altankanten. Derefter skal vedkommende tage et billede af sin fyldte plade og sende det til bestyrelsens medbragte mobiltelefon – nummeret til telefonen bliver sammen med beboernes bankoplader distribueret med den næste udgave af boligforeningens beboerblad, Lundposten.

Lokalt engagement skal forsøde tilværelsen

Bestyrelsen satser på også at få engageret lokalområdet i form af såvel lokale butikker og virksomheder som private, der donerer gaver, gavekort eller sponsorater.

“Små præmier, der gør hverdagen mere tålelig og forsøder tilværelsen i en presset tid. De små lokale virksomheder er ganske vist også pressede, men det handler jo om at støtte op om hinanden, og jeg er sikker på, at folk vil komme ud og købe hos virksomhederne, når de igen må komme udenfor,” siger Søren-Emil Schütt.

Ifølge beboerformanden har mange af AKB Lundtoftegades beboere p.t. slet ingen kontakt til omverdenen, fordi de på mange forskellige måder er udsatte – altså fx er ældre og eller har forskellige kroniske sygdomme.

“Beboerne her er meget påpasselige, og de eneste, man ser i gården, er dem, som har unger, der er nødt til at have lidt luft. Ellers er her ingen aktivitet overhovedet. Folk tager det alvorligt – og det er de også nødt til, når vi bor så tæt,” siger han.

Nogle af de første til at donere præmier til det store altanbanko er fodboldklubben Nørrebro United, der har bidraget med klub-merchandise, og Københavns Professionshøjskole, der har givet gavekort til intensiv lektiehjælp og studievejledningstimer fra skolens lektorer. Mit Nørrebro har naturligvis også fluks skænket fem af vores lækre muleposer i 100% økologisk bomuld til det gode formål.

“Og så skal vi jo også gerne have nogle sidegevinster i form af fx håndsprit, toiletpapir og gær. Det handler jo også om at grine og have det sjovt sammen – hver for sig,” siger Søren-Emil Schütt.

Ønsker du eller din virksomhed at donere præmier til Danmarks højeste altanbanko i AKB Lundtoftegade, så skriv til akb.lundtoftegade.ab@gmail.com eller ring til beboerformand Søren-Emil Schütt på 28 90 08 10. 

Related Articles

X