MN logo rgb web 300x77
Tak for denne gang: Mit Nørrebro lukker

Tak for denne gang: Mit Nørrebro lukker

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

Efter godt tre år som bydelens eneste uafhængige og 100% lokalt forankrede nyhedsmedie lukker Mit Nørrebro. Redaktør og udgiver Mette Trudsø forklarer her hvorfor – og siger farvel og tak for denne gang.

Foto: Julie Vinding Thomsen

Efter længere tids overvejelser har jeg besluttet at lukke Mit Nørrebro.

Det kan synes lidt paradoksalt, for på mange måder har vi sammen skabt en succes, som mange beboere og aktører på Nørrebro (og også inde på Københavns Rådhus) følger med i, regner med og roser højt.

Men økonomien er ikke fulgt med.

Til årsskiftet udløb den etableringsstøtte, vi har fået tildelt af Medienævnet, og trods de mange rosende ord er der ikke nok, der har ønsket at støtte med et medlemskab, til at det sammen med vores øvrige beskedne indtægter har kunnet løfte et medie af den kvalitet, som jeg ønsker og kan stå inde for.

Et ægte lokalt forankret kvalitetsmedie

Mit Nørrebro blev lanceret i februar 2019 ud fra et ønske om at skabe et ægte lokalt forankret kvalitetsmedie, der kunne sikre den nuancerede, fair og alsidige journalistiske dækning af livet i landets mest mangfoldige og omdiskuterede bydel, som jeg selv savnede.

Og det synes jeg, vi er kommet godt i mål med. I alt 688 artikler, 113 nyhedsbreve, et utal af Facebook-opslag, en lang række Instagram-billeder, to fotokalendere og en Nørrebroguide er det blevet til.

Over 8.000 mennesker følger med på vores Facebook-side, og flere end 5.000 har valgt at blive medlem af vores Facebook-gruppe Nørrebro nabo til nabo.

Vi har lavet Nørrebro love storm, da Paludan satte bydelen på den anden ende, vi har afsløret, at Nørrebro er den bydel, hvor Blackstone har foretaget flest opkøb, og vi har sat de svimlende priser på ungdomsboliger i bydelen til debat.

Vi har ført an i spørgsmålet om bevarelsen af Nørrebros ældre byhuse, vi har sat spot på Nørrebros historie, og vi har lavet filmfestival med en række fine små Nørrebro-film fra Blågård skole og Danmarks Journalisthøjskole.

I skyggen af corona

Vi har desværre også tilbragt to af vores tre leveår i skyggen af corona, som jeg simpelthen ikke orker at skrive mere om – selvom Nørrebro selvfølgelig også kunne byde på særligt én helt fantastisk historie og film i den anledning, nemlig Lundtoftegades gale og geniale altanbanko.

Jeg er også møgærgerlig over, at omdannelsen af Rantzausgade ikke nåede at blive til noget i vores levetid – guderne skal ellers vide, at vi har skrevet nok om alle de gange, det var liiiiiiiige ved at gå i gang…

Til gengæld er jeg lykkelig for, at vi kunne nå at fortælle, da Nørrebro blev kåret til verdens bedste bydel – og så levede vi heldigvis også længe nok til lige at få en enkelt vinter med is på søerne med.

Vi lader sitet mitnorrebro.dk stå noget tid endnu, så man stadig kan gå på opdagelse i de mange artikler om bydelen, ligesom vi blot sætter vores Facebook-side og vores Instagram-profil i bero, så de altså ikke bliver opdateret, men du stadig har adgang til alle tidligere opslag og billeder.

Facebook-gruppen Nørrebro nabo til nabo forsøger vi at få et eller flere af de meget aktive medlemmer derinde til at overtage administrationen af – er du kandidat, så skriv endelig til mig på mt@mitnorrebro.dk

Tak til medlemmer og frivillige

Hvad angår vores medlemskabsordning, så vil alle medlemmer kunne bruge deres rabatter i vores medlemsvirksomheder resten af marts måned.

Alle månedsmedlemskaber udløber ved udgangen af deres nuværende periode, og alle årsmedlemmer vil blive stoppet, og pengene for den resterende periode af medlemskabet automatisk tilbagebetalt. I vil hver især i løbet af de følgende dage modtage en mail med bekræftelse på, at jeres medlemskab er stoppet.

Jeg vil gerne benytte anledningen til at sige tak til lige netop jer, der har valgt at blive medlemmer af Mit Nørrebro – I har været medvirkende til, at vi har kunnet køre videre så længe, som vi har, og jeg er ked af, at vi ikke kunne overbevise nok mennesker om i flok at løfte Nørrebros eneste uafhængige og 100% lokalt forankrede medie.

En stor tak skal også lyde til de frivillige – i særdeleshed vores historieskribent Poul-Erik Pløhn og fotograf Lars Vibild  – samt til vores medlemsvirksomheder, samarbejdspartnere og læsere/følgere.

Jeg har haft en fantastisk rejse, jeg har lært en masse, og jeg har mødt en lang række skønne mennesker, der yder hver deres indsats for, at Nørrebro bliver et endnu bedre sted at bo.

Nu vil jeg gå videre i mit arbejdsliv og stadig frydes over, at mit privatliv tilbringes lige her på Nørrebro – landets bedste, mest mangfoldige og til tider mest øretæveindbydende bydel 😉 

Tak for turen – vi ses i gaderne derude!

Dbh

Mette Trudsø, redaktør for og udgiver af Mit Nørrebro

Related Articles

X