MN logo rgb web 300x77
Teater Grobs kunstneriske leder siger op – ny teaterchef søges

Teater Grobs kunstneriske leder siger op – ny teaterchef søges

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 3 år gammel

Efter næsten 25 års tilknytning, heraf 15 i ledelsen, har Per Scheel-Krüger opsagt sin stilling som kunstnerisk leder på teatret på Nørrebrogade. Den hidtidige administrative leder Maja Ries konstitueres som daglig leder.

Arkivfoto fra Mit Nørrebros interview med Per Scheel-Krüger, bragt i november 2019

Næsten præcis et halvt år efter at have inviteret nørrebroerne til at kontakte Teater Grob med gode ideer og lokale projekter har teatrets kunstneriske leder Per Scheel-Krüger opsagt sin stilling.

Ifølge en pressemeddelelse fra teatret sker det, fordi han fremover “ønsker at hellige sig sit eget kunstneriske virke”– præcis hvordan fremgår ikke.

“Nu er tiden kommet til at få nye indtryk, og helt sikkert nye udtryk. Teater Grob og udviklingen af den danske dramatik har ligget mit hjerte meget nært. Jeg er glad og stolt over vores indsats for de nye fortællinger, der samlet set stadig har meget trange kår i branchen,” udtaler Per Scheel-Krüger i pressemeddelelsen.

Teatrets formand Martin Bender benytter lejligheden til at takke Per Scheel-Krüger for en “enestående” og “uvurderlig” indsats for Teater Grob og dansk dramatik.

“Han har gjort Teater Grob til et stærkt og synligt teater og insisteret på et skuespillerens og dramatikernes teater. Dramatikere har fået lov til at tænke nyt og kunne præstere dramatik, som ingen troede kunne vises på et dansk teater. Og skuespillerne har under Pers ledelse haft et teater, hvor de har kunnet bruge alle elementer i både deres faglighed og følelsesregister. Teater Grob er derfor blevet en af byens bedste og mest besøgte intimscener, hvor man kan høre og mærke hvert åndedrag,” siger formanden om teatret, der sidste år kunne fejre 10 års jubilæum på den nuværende beliggenhed på Nørrebrogade 37.

Den hidtidige administrative leder Maja Ries konstitueres som daglig leder med ansvar for teatrets allerede planlagte repertoire samt drift den kommende tid. 

Maja Ries har været ansat på Teater Grob siden 2002 og har sammen med Per Scheel-Krüger udgjort den fælles ledelse. Hun er uddannet fra Teatervidenskab, Moderne Kultur & kulturformidling.

Bestyrelsen meddeler, at den nu vil lede efter en ny teaterchef , som både skal være kunstnerisk og administrativ leder. 

“Vi har siden 2005 haft delt ledelse, men tiden er nu inde til en ny organisering af ledelsen. Vi ønsker at styrke muligheden for et stærkt fyrtårn for teateret og en visionær og kompetent daglig ledelse. Vi har derfor lagt en 4-årig strategi, som giver os mulighed for med ny ledelsesform at fortætte teaterets succes med ny dramatik og med endnu større kraft,” siger formanden Martin Bender.

Related Articles

X