MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Tidlig julegave: Det gule byhus på Bjelkes Allé undgår nedrivning

Tidlig julegave: Det gule byhus på Bjelkes Allé undgår nedrivning

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Et politisk flertal i Københavns Teknik- og Miljøudvalg stemte i aftes for et indgreb, der forhindrer nedrivningen af et to-etagers hus i Bjelkes Allé .

For bare to måneder siden så det sort ud for naboerne til Bjelkes Allé 48.

Men nu har et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF stemt for at nedlægge et såkaldt paragraf 14-forbud mod at rive det gule toplanshus fra 1882 ned – med det klare mål at bane vejen for en bevarende lokalplan for hele gadens nærmiljø.

Miljø-og Teknikforvaltningens oprindelige plan var ellers at give tilladelse til, at huset kunne jævnes med jorden og erstattes af et nyt, 22 meter højt byggeri i syv etager.

Læs også: Kampen for byhuset: “Vi frygter, at dette bare er starten”

Men efter beboerprotester, henvendelse fra Nørrebro Lokaludvalg og omtale i Mit Nørrebro har et flertal i det politiske udvalg på området som ventet sat en stopper forsåvel nedrivnings- og byggeplanerne.

Læs også: Politikere præsenterer plan for at redde byhusene på Bjelkes Allé

Imod at redde det gule byhus med et paragraf 14-forbud stemte LA og Konservativt Folkeparti. Radikale og DF undlod at stemme. Alternativet deltog ikke i mødet og afgav derfor ingen stemme.

Foto: Lars Christian Vibild, @lcvivild

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X