MN logo rgb web 300x77
To uger til åbningen: Se billederne af Nørrebros nye metrostationer

To uger til åbningen: Se billederne af Nørrebros nye metrostationer

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 4 år gammel
De nye metrostationer på Cityringen står klar til åbningsfest og gratis togture søndag den 29. september – se dem her.

Om du er kommende pendler eller nabo til en af bydelens nye metrostationer, skulle det være ganske sikkert, at du godt kan begynde at glæde dig: Cityringen åbner om kun 14 dage. 

Trods nylige afsløringer om hærværk mod kabler og sikringer på rulletrapper og i elevatorer fortæller Metroselskabet, at der vil være en ekstra vagt på hver station, men at åbningsdagen 29. september ellers vil forløbe som planlagt.

I timerne op til selve åbningen vil der være underholdning på Rådhuspladsen og på Solbjerg Plads på Frederiksberg med musik af blandt andre Rasmus Walter, Pernille Rosendahl, Tim Christensen og Alberte Winding og med taler af Dronning Margrethe, statsminister Mette Frederiksen, Københavns overborgmester Frank Jensen og Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen.

Kl. 15 åbner de nye metrostationer Rådhuspladsen og Frederiksberg, og kl. 16 åbner så resten af stationerne på Cityringen – inklusive de fire nye stationer på Nørrebro: Nørrebros Runddel, Nuuks Plads, Skjolds Plads og Nørrebro Station.
 
Du kan køre gratis på alle metrolinjerne – M1, M2 samt M3 Cityringen – hele døgnet den 29. september. Du skal dog nok forvente nogen ventetid på de nye stationer i timerne efter åbningen.

Særmagasin gennemgår historien

I mellemtiden kan du finde en særudgave af Metroens magasin Til Byen på hylderne i metroen. Magasinet gennemgår de otte år med byggeri af Cityringen, blandt andet udgravningen af en række arkæologiske fund, detaljer om de fire tunnelboremaskiner og plantningen de 773 træer omkring de nye stationer.

Du kan også læse om hver enkelt station, stationsrummene og de nye stationspladser og fordybe dig i de nye stationsrum. Men når det gælder de fire nye stationer her på Nørrebro, kan du også bare klikke på linket her og studere tekst og tegninger over det hele, både ude og inde, i artiklen: Her er de kommende metrostationer på Nørrebro

Og apropos arkitekttegninger, så får de ofte skyld for at give et overromantiseret indtryk af, hvordan det færdige byggeri kommer til at se ud. Men hvad metrostationernes indre angår, ser det da ud til, at de har ramt meget godt – bedøm selv her:

NØRREBRO STATION:

NØRREBROS RUNDDEL

SKJOLDS PLADS

NUUKS PLADS

Læs og se også: Her er de kommende metrostationer på Nørrebro

Related Articles

X