MN logo rgb web 300x77
Kort Nyt: Skyderier, fælleshygge, vejarbejder og ja til lokalplan

Kort Nyt: Skyderier, fælleshygge, vejarbejder og ja til lokalplan

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel

En skudepisode i Prinsesse Charlottes Gade, fælleshygge til Bilfri Søndag i Nørrebrogade, vejarbejder i Jægersborggade og på Bispeengbuen og et endeligt ja til den omdiskuterede lokalplan for De Gamles By er blandt ugens begivenheder på Nørrebro.

Topfoto: Sidste år blev Bilfri Søndag aflyst p.g.a. corona, men i søndags den 19. september blev den atter afholdt – med stor deltagelse og til glæde for ikke mindst bydelens mindste indbyggere. Foto: Lars Vibild, larsvibild.dk

Kort Nyt er dit nyhedsoverblik over ugen, der er gået på Nørrebro. Her kan du i kort form læse, hvad der er sket rundt omkring i bydelen – er der begivenheder eller sager, vi her på Mit Nørrebro eller andre er gået dybere ned i, kan du klikke dig videre og læse mere.

Stor tilslutning til Bilfri Søndag

Ugen begyndte fredeligt og alligevel festligt med Bilfri Søndag, som sidste år måtte aflyses på grund af corona. Efter at den sidste løber til Copenhagen Half Maraton var løbet gennem gaderne søndag eftermiddag, blev vejbanerne indtaget af børn og voksne til kridtmaling, sæbekasseløb, bæredygtige modeshow og meget andet. Mit Nørrebros fotograf Lars Vibild var som altid på pletten og tog en række skønne skud, her er et par stykker:

Opsigelse af beboere i Blågården fastholdes

Mandag den 20. september behandlede fsb’s organisationsbestyrelse endnu engang sagen om opsigelse af tre familier i fsb Blågården. Et flertal på 8 ud af de i alt 11 bestyrelsesmedlemmer besluttede at fastholde opsigelserne. Det går imod den beslutning, der blev taget af fsb’s repræsentantskab i slutningen af august 2021, hvor det blev besluttet, at opsigelserne skal trækkes tilbage – hvilket var de resterende tre bestyrelsesmedlemmers grund til at stemme imod opsigelsen.

Baggrunden for sagen er, at fsb har opsagt tre lejemål i Blågården med den begrundelse, at en eller flere i husstanden er idømt ubetingede fængselsstraffe på op til 9 måneder i forbindelse med optøjerne imod Rasmus Paludan på Blågårds Plads i april 2019. Beboerne i Blågården har på deres ekstraordinære afdelingsmøde tilkendegivet, at de ikke finder beboerne i de tre lejemål utryghedsskabende.

Skudepisode i Prinsesse Charlottes Gade

Tirsdag aften ved 22.30-tiden hørte beboerne i Prinsesse Charlottes Gade flere skud blive affyret. De ringede til politiet, som efter at være ankommet til stedet kunne konstatere, at tre biler i gaden var blevet ramt – antageligt tilfældigt. Ingen er tilsyneladende kommet noget til under episoden, men Nærpolitiet var onsdag formiddag til stede i området, hvor alle beboere blev opfordret til at henvende sig, hvis de følte sig utrygge eller havde oplysninger om sagen.

Lokalplan for De Gamles By endeligt vedtaget

Borgerrepræsentationen vedtog på et møde torsdag den lokalplan for De Gamles By, som i foråret var genstand for rekordmange næsten udelukkende negative høringssvar. Høringssvarene har resulteret i en god håndfuld mindre ændringer, bl.a. at byggefeltet til det kommende sundhedshus reduceres fra 2.800 m2 til 2.700 m2, og at antallet af mindre bygninger reduceres fra ti til fem, men grundelementerne i lokalplanen blev der altså ikke ændret på.

Fra København Kommunes lokalplan over De Gamles By. Luftfoto: Kortforsyningen, 2019.
Vejarbejde i Jægersborggade

I Jægersborggade er kommunen i gang med at genoprette hele kørebanen samt fortovene – et arbejde, der kommer lige efter både et altanprojekt og udskiftningen af en vandledning, der igennem længere tid også har besværliggjort passagen i gaden. Det nuværende vejarbejde forventes at vare frem til juni 2022. Ligesom i Rantzaugade bløder Jægersborgsgades erhvervsdrivende, fordi vejarbejdet gør det svært at nå frem til og parkere foran deres butikker, så husk endelig at støtte de små handlende i begge gader, så ofte I kan.

Vejarbejde på Bispeengbuen

I den forgangne uge har Vejdirektoratet meldt ud, at de fra 1. oktober og hele måneden ud lægger ny asfalt på Bispeengbuen samt tætner alle samlinger langs broens kantbjælker. Det virker måske lidt tosset, når man konstant snakker om at rive broen ned, men uanset hvad det ender med, vil der gå nogle år, før en eventuel omdannelse af Bispeengbuen er gennemført – og i mellemtiden bliver man nødt til at sikre, at der ikke opstår uoprettelig skade på konstruktionerne.

Arbejdet vil blive udført sporvis i aften- og nattetimerne kl. 18-06 for at minimere indflydelsen på trafikafviklingen især i myldretiden, og Vejdirektoratet meddeler, at særligt støjende aktiviteter som udgangspunkt ikke vil blive gennemført i nattetimerne. Der vil blive opsat etapevis løbende afspærringer, som fjernes hver nat inden myldretidens begyndelse.

Farten sættes ned på Ydre Nørrebro

Hvis du begynder at se nye hastighedsskilte og vejarbejder dukke op på Ydre Nørrebro, skyldes det, at Københavns Kommune har besluttet at sætte fartgrænsen i området ned fra de normale 50 til 40 kilometer i timen. Ifølge TV 2 Lorry sker ikke med politiets gode vilje, så sagen har først været en tur omkring Transportministeriet. Ud over den nye skiltning vil der fra nu og frem til slutningen af december blive etableret vejbump og andre fartbegrænsende tiltag på udvalgte steder.

Nyt galleri i Heimdalsgade

Fredag den 24. september slår Springbrættet 6a dørene op på Heimdalsgade. Folkene bag kalder selv stedet for “et kreativt mekka” med galleri, café, kunstshop og atelierpladser, og det skal præsentere upcoming kunstnere i uformelle rammer. I kunstshoppen kan du købe små værker og produkter fra mikroproducenter og andre kreative startups.

Udstilling på Sankt Hans Torv

På Sankt Hans Torv kan du frem til 13. oktober opleve 20 portrætter i tekst og billede af tidligere flygtninge fra Afghanistan, som er kommet til Danmark i perioden 1987–2017. De er en del af kunstprojektet ‘100% Fremmed?’, som 7. oktober inviterer til et arrangement med fortællinger fra udstillingen i kulturhuset Union. Du kan læse mere om det samlede projekt på hjemmesiden 100pctfremmed.dk

Hold dig orienteret om små og store begivenheder i din bydel med Mit Nørrebros ugentlige nyhedsmail. Den er ganske gratis, og du kan melde dig til på 15 sekunder lige her

Related Articles

X