MN logo rgb web 300x77
Mit Nørrebro
Ugens sommerfoto: Stille stund på Superkilen

Ugens sommerfoto: Stille stund på Superkilen

BEMÆRK! Denne artikel er cirka 2 år gammel
Mit Nørrebro har bedt en lille håndfuld lokale Instagram-fotografer om at vælge deres bedste sommerfoto fra Nørrebro. Denne uges foto er taget af Julie Vinding Thomsen.

Hvor:
Den Sorte Plads, Superkilen – Nørrebros mest instagrammede spot.

Hvem:
Julie Vinding Thomsen, skolelærer – underviser bl.a. i fotografi og billedredigering. Instagramprofil: julie_v_cph

Hvorfor:
“Jeg har fotograferet i ca. otte år – og især på Nørrebro. Jeg flyttede til området for ca. fire år siden, men Nørrebro har længe været min absolutte favoritlokation i København. 

Kærligheden til bydelen blomstrede og tog for alvor fart, da jeg i en periode boede midlertidigt i en venindes lejlighed i Thorsgade.

Superkilen, Jægersborggade, Guldbergsgade, Blågårdsgade, Assistensen, Nørrebrosiden af søerne og strækningen fra Indre By over Dronning Louises Bro og ned ad Nørrebrogade har for mig altid været kilden til kreativitet og inspiration. Og dette er selvfølgelig blot nogle af de perler, Nørrebro har at byde på.

Dette sommerfoto er taget på Superkilen på Ydre Nørrebro midsommeraften i år på vej hjem fra sankthansbål på Blågårds Plads. Superkilen er et sted, jeg holder meget af. Der er arkitektonisk smukt, og der emmer af Nørrebro og mangfoldighed. 

Fotomæssigt er især Den Sorte Plads en lækkerbidsken, og i kombinationen med de varme toner fra en sommersolnedgang eller i de gyldne timer kan jeg ikke stå for at tage et par skud –selvom jeg har en del i mit arkiv i forvejen. 

Og sådan var det denne aften – jeg havde stået og fotograferet den fine aftenhimmel over den tomme plads i en rum tid, da manden, som udgør silhuetten på bakketoppen, kom og satte sig lige dér. 

Mit håb havde hele tiden været, at en person ville træde ind i mit billede og ‘fortælle en historie’. Sådan er det ofte med gadefotografering – man må vente på den ‘perfekte fremmede’ med den perfekte ageren/‘poseren’.”

Vil du støtte Mit Nørrebros arbejde?

Synes du, at Nørrebro fortjener et fair og nuanceret journalistisk nyhedsmedie – skrevet og fotograferet af folk, der selv bor i bydelen?

Og ønsker du også fremover at kunne læse om alt det, der betyder noget i hverdagen for Nørrebros 80.000 indbyggere – og ikke bare om de få, spektakulære begivenheder, som de nationale medier vælger at fokusere på?

Så vil vi bede dig overveje at støtte vores arbejde ved at blive medlem af Mit Nørrebro. Du kan gøre en kæmpe forskel for et månedligt beløb, der svarer til en halv durum kebab – og samtidig kan du få fordel af en række lokale rabatter, tilbud og events.
Læs mere og bliv medlem her...

Relaterede artikler

X